Putoajat selvisivät, välisarjojen sijoitukset yhä hämärän peitossa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanadan kaadettua Suomen sekä Ruotsin ja Venäjän pelattua tasan välisarjojen loppusijoitukset ovat yhä hämärän peitossa. B-sarjaan matkaaviin joukkueisiin sen sijaan saatiin selvyys. A-sarjasta tippuvat Slovenia ja Kazakstan.

Suomi – Kanada 2-4

Leijonien sarakkeeseen merkittiin ensimmäinen tappio, kun Kanada vei pisteet maalein 2-4. Lisämurhetta joukkueelle toi Antero Niittymäen poistuminen kentältä toisessa erässä. Niittymäki loukkaantui torjuntatilanteessa.

Suomen osumista vastasivat Mikko Koivu ja Petteri Nummelin.

Ruotsi ja Venäjä tasavahvoja

Ruotsi – Venäjä 3-3

Avauserässä Venäjä onnistui kahdesti ja Ruotsi kerran. Maalintekijöitä toimivat Venäjän Aleksandr Ovetshkin ja Aleksei Mihnov ja Ruotsin Mikael Samuelsson.

Toisessa erässä Ruotsi nousi johtoon. Ensin Samuelsson onnistui toistamiseen ja tasoitti, myöhemmin loukkaantumisten jälkeen peleihin palannut Jörgen Jönsson pisti kiekon reppuun

Kolmannessa erässä Mihnov teki myös illan toisensa. Tasapelin myötä Ruotsi päätyi kuuteen ja Venäjä yhdeksään pisteeseen.

Puolivälierien otteluparit selviävät huomenna. Sijoitukset ovat Venäjän lohkovoittoa lukuunottamatta täysin auki molemmissa lohkoissa.

Italian kiri varmisti A-sarjapaikan

Slovenia – Italia 3-3

Italian tippuminen B-sarjaan näytti ajassa 25.25 todennäköiseltä, sillä Slovenia johti peliä 3-0. Samassa ajassa Jason Muzzatti sai tehdä Italian maalilla tilaa Thomas Tragustille.

Kaksi minuuttia maalivahdin vaihdon jälkeen Italia onnistui ensimmäisen kerran. Maalin teki Luca Ansoldi, joka onnistui toistamiseen kolmannessa erässä tuoden Italian maalin päähän.

Tasoittava osuma pelissä nähtiin 1.39 ennen ottelun loppua. Italian sankariksi nousi Michele Strazzabosco. Slovenia yritti vielä lopussa ilman maalivahti Robert Kristania, mutta kohtaloksi jäi silti tippuminen sarjaporrasta alaspäin.

Tanska voitti karsintasarjanta, Kazakstan matkaa alaspäin

Tanska – Kazakstan 3-2

Pohjoismaita nähdään myös ensi vuonna Venäjällä pelattavissa MM-kisoissa neljä kappaletta. Viimeisenä paikkansa varmisti Tanska.

Ratkaisut nähtiin ottelun lopussa. Viimeiseen erään lähdettiin Tanskan johtaessa 2-1. Jesper Damgaardin maalilla Tanska nousi kahden maalin johtoon, mutta Artjom Argokov toi Kazakstanin vielä 20 sekuntia ennen loppua maalin päähän. Tasoihin asti ei Kazakstan enää onnistunut nousemaan.

Tanskan ainoaksi pistemenetykseksi karsintasarjassa jäi tasapeli Sloveniaa vastaan. Ensi vuonna MM-kisojen A-sarjaan palaavat viime vuonna sensaatiomaisesti tippuneet Saksa ja Itävalta.