Puolustajat Uitto ja Heikkinen Sportin takalinjoille

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sport täydensi joukkuettaan kahdella puolustajalla. Sportin joukkue on tätä myöten käytännössä valmis jo nyt ensi kautta ajatellen.

Sport sai täydennystä puolustuspäähän kahdella liigakokemusta omaavalla puolustajalla. Seinäjoelta kotoisin oleva Antti Uitto teki Sportin kanssa sopimuksen. Tapparan juniorikoulussa useita vuosia oppeja ammentanut Uitto on pelannut Mestistä viimeksi LeKin joukkueessa, ja toissakaudella Uiton kaulaan ripustettiin Hokissa Mestiksen kultamitali.

Uitto on päässyt urallaan kokeilemaan liigavauhtia Tapparassa. Tunnetuin saavutus Uitolta on kuitenkin Mestiksen jäähypörssin voitto parin kauden takaa. Tämä meriitti ei kuitenkaan Tammista huolestuta.

– Meiltä on aiemmin puuttunut hieman kovuutta. Uitto ja [Toni] Sihvonen ovat sellaisia kavereita, vittumaisia vastustajia. Meiltä on puuttunut sitä tiettyä kunnioitusta ja nyt sitä saatiin, kertoi Juhani Tamminen uudesta pohjalaispakista.

Eetu Heikkinen on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut liigakonkari. Neljä kautta Ässien ringissä ollut Heikkinen on päässyt kolmella viime kaudellaan pelaamaan paljon liigaotteluita, A-junioreiden ja juniorimaajoukkueen otteluiden lisäksi. Heikkinen tuo Sportin alakertaan kiekollista taitoa ja luistelutaitoa.

– Aikoinaan Ässissä ollessani toin Poriin Heikkisen ja [Joonas] Kemppaisen. Toinen pelaa nyt HPK:ssa ja toinen saatiin meille. Nyt kun katsotaan jalkapallon EM-kisoja, niin Sport pyrkii olemaan jääkiekon Hollanti. Pakit ja sentteri tekee pelin, ja Eetu tulee juuri tähän peliä rakentavaan rooliin, jatkoi "Tami" uusvanhan hankintansa tuomisesta Sportiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle