Puistola ja Vertala Ruotsiin

LIIGA / Uutinen
Tapparassa päättyneellä kaudella pelanneet Timo Vertala ja Pasi Puistola suunnistavat Ruotsiin. Molempien uusi osoite on HV-71.

Tapparan lisäksi Ilveksessä ja Ässissä pelannut Puistola suunnistaa urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille. Päättyneellä kaudella hän saalisti Tapparassa 56 runkosarjaottelussa tehopisteeet 14+16. Tyngäksi jääneissä pudotuspeleissä miehen saldo oli kolmesta ottelusta yksi syöttöpiste. Puistolan pudotuspelit päättyivät ennenaikaisesti nivusvammaan.

- Pasi on erinomainen sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, arvioi HV:n urheilutoiminnan johtaja Fredrik Stillman.

Toisen puolentoista kauden mittaisen Tappara-visiittinsä päättänyt Vertala on alunperin JYPin kasvatti. Vaikeiden Jyväskylän vuosien jälkeen Vertala löysi vuosituhannen vaihteen jälkeen Tapparassa uuden vaihteen, mikä siivitti hänet vuodeksi Pohjois-Amerikkaan.

Ura NHL:ssä ei auennut ja vuoden farmiviisiitin jälkeen tie vei Jokereihin ja sieltä pettymysten jälkeen Tapparaan. Päättynyt kausi nosti Vertalan taas lähemmäksi valtakunnan eliittiä, kiitos 23 runkosarjamaalin.

Sekä Puistola että Vertala olivat myös vuonna 1998 voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Molempien sopimus HV-71:n kanssa on kaksivuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle