Prospal Ottawasta Floridaan

NHL / Uutinen
Florida Panthers hankki tsekkisentteri Vaclav Prospalin Ottawa Senatorsista ensi kesän draftin neljännen kierroksen varausta tai kesän 2002 kolmannen kierroksen varausta vastaan.

Florida saa itse päättää kumman varausvuoron Ottawalle antaa.

25-vuotias Prospal on tällä kaudella pelannut Ottawassa 40 peliä kooten kasaan yhden maalin ja 12 syöttöä. Viime kausi, jolloin hän teki 22 maalia ja antoi 33 syöttöä, oli Prospalin tähän astisen uran paras. Neljän kauden aikana Prospal teki 213 pelissä 34 maalia ja 77 syöttöä Ottawalle.
Prospal siirtyi Ottawaan Philadelphiasta tammikuussa 1998 samalla Pat Falloonin ja varausvuoron kera Alexander Daiglen siirryttyä Flyersiin.

Aleksei Yashinin palattua Ottawaan täksi kaudeksi pieneni Prospalin kiekollinen rooli joukkueessa oleellisesti. Mies pelasikin Ottawassa lähinnä kolmos- ja nelosketjun sentterinä ja viime aikoina nuoret sentterit Mike Fisher ja John Emmons veivät Prospalilta peliaikaa. Niinpä Prospal pyysi viime viikolla GM Marshall Johnstonia kauppaamaan hänet muualle.

Florida on kaivannut sentteriosastolleen vahvistusta Larionovin osoittauduttua epäonnistuneeksi hankinnaksi. On mielenkiintoista nähdä mihin kenttään Prospal sijoitetaan: Ykkössentteriksi Buren vierelle, kakkoseen Kozlovin paikalle vai kolmoseen veteraanilaitureita(Adams, Mellanby) herättämään. Olkoon vaihtoehto noista mikä tahansa, tietänee Prospalin siirto Olli Jokisen roolin siirtoa joko neloskentän sentteriksi tai sitten pelipaikan muutosta laituriksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle