Pronger jää sivuun World Cupista

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanadan puolustaja Chris Pronger loukkasi harjoittelun yhteydessä polvensa ja jättää kisat väliin.

Kertaalleen NHL:n Hart-Trophyn voittanut kookas puolustaja Chris Pronger loukkasi polvensa ja joutuu jättämään vajaan kahden viikon kuluttua alkavan World Cupin väliin. Prongerin samassa polvessa on entuudestaan ollut vaivoja ja nyt tapahtunut vamma pitää Prongerin sivussa kisoista. Loukkaantuminen ei kuitenkaan ole vakava ja tuleva NHL-kausi, mikäli työsulun uhan vuoksi kausi alkaa ajoissa, ei ole Prongerin kohdalla vaarassa.

Prongerin tilalle Kanadan GM Wayne Gretzky nimesi nuoren Jay Bouwmeesterin.

- Olemme pettyneitä kun Chris ei voi osallistua, mutta samalla avautui yhdelle maan lupaavimmista pelaajista mahdollisuus osallistua kisoihin. Kun pystyt korvaamaan Chrisin paikan Jayn kaliiberin pelaajalla, se kertoo kuinka paljon leveyttä meillä on tässä maassa, kertoi GM Gretzky lehdistölle.

- Olen todella otettu päästessäni pelaamaan Kanadan paitaan. Saan pelata maailman parhaiden kanssa maailman parhaita vastaan, ja olen erittäin innoissani päästessäni edustamaan Kanadaa World Cupissa, kertoi nuori Bouwmeester valinnastaan.

Bouwmeester on edustanut Kanadaa kaksissa viimeisissä MM-kisoissa, molemmissa Kanada on voittanut kultaa. Lisäksi meriitteihin kuuluu kolme esiintymistä Kanadan nuorten MM-kisajoukkueessa.

Lähteet: TSN.ca, NHL.com

» Lähetä palautetta toimitukselle