Probert ja Spacek jatkavat, myös Thomas Chicagoon

NHL / Uutinen
Chicago Blackhawks solmi eilen kaksi jatkosopimusta. Puolustaja Jaroslav Spacek ja laituri Bob Probert jatkavat seurassa tulevaisuudessakin. Vaikkei seura vielä ole virallista ilmoitusta antanutkaan, kertoi viime kaudet Torontossa pelannut laituriveteraani Steve Thomas, että hän on tehnyt vuoden sopimuksen Chicagon kanssa. Joukkueen odotetaan tiedottavan asiasta tänään.

Spacekin ja Probertin sopimusten pituuksia ei olla virallisesti julkaistu, mutta Chicago Sun-Times raportoi Spacekin sopimuksen olevan kolmivuotinen ja Probertin sopimuksen puolestaan vuoden mittainen kuten Thomasinkin sopimuksen.

Steve Thomas siirtyy nyt toisen kerran uransa aikana Torontosta Chicagoon. Mats Sundinin rinnalla Torontossa viihtynyt Thomas tuo pysyessään terveenä joukkueeseen aimo annoksen taitoa ja maaleja. Viime runkokausi meni Torontossa hieman penkin alle kun pisteitä ei tullut 57 pelissä kuin 34(8 maalia). Pudotuspeleissä Thomas oli kuitenkin yksi joukkueen parhaista tehden kuusi maalia ja kolme syöttöä 11 pelissä. Vuosina 98-00 Thomas teki yli 60 pistettä ja 25 maalia per kausi. Toronton tehtyä tänä kesänä paljon hankintoja, ei Thomasille, joka on UFA, ollut enää käyttöä.

Ehkä yksi Chicago-fanien suurimmista idoleista, nyrkeistään ja taidoistaan tunnettu Probert päätti jatkaa Chicagossa, vaikka hänen perässään olivat myös Dallas ja Detroit. 36-vuotias Probert pelasi viime kaudella aika ajoin jopa Chicagon ykkösketjussa, vaikka niin piste- kuin jäähysaldotkin ovat parina viime kautena laskeneet tasaisesti. Kaikkien aikojen jäähytilaston #5 pelasi viime kaudella 79 peliä tehden 7 maalia ja antaen 12 syöttöä. Jäähyminuutteja kertyi lähes kolme kertaa vähemmän kuin ”huippuvuosina” eli 103.

Kolme kautta NHL:ssä pelannut tsekkipuolustaja Spacek tuli Chicagon joukkueeseen loppuvuodesta kun hänet vaihdettiin Floridaan matkanneeseen Anders Erikssoniin. Spacek pelasi viime kaudella yhteensä 62 peliä tehden 7 maalia ja 19 syöttöä. Hawkseissa pelaamissaan 50 pelissä hän teki 5 maalia ja antoi 18 syöttöä. Taitavana kiekollisena puolustajana tunnettu Spacek pelasi ennen meren taa lähtöään Elitserienin kauden 97-98 mestarijoukkue Färjestadissa. Samalla kaudella hänet valittiin Elitserienin parhaaksi puolustajaksi. Spacek on edustanut Tsekkiä monissa kiekkokisoissa ja hänet on valittu myös Salt Lake Cityn kisakoneeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle