Primeau Pittsburghiin, Barnaby & Ledyard Tampaan

NHL / Uutinen
Pittsburgh Pinquins kauppasi torstaina agitaattori Matthew Barnabyn Tampa Bay Lightningiin vaihdossa kolossimaiseen keskushyökkääjä Wayne Primeau'hun.

Barnaby oli jo pitemmän aikaa ollut tyytymätön rooliinsa ja peliaikaansa Ivan Hlinkan alaisuudessa. Jokin aika sitten mies pyysikin julkisesti kauppaamistaan muualle, mutta Pittsburgh kieltäytyi silloin. Nyt aika ilmeisimmin oli sitten oikea. Barnabyn tehot ovat olleet kateissa tällä kaudella (1+4, 47 pelissä), mutta jäähyaitiot ovat käyneet tutuiksi ympäri NHL:ää 168 minuutin edestä. NHL:n jäähytilastossa tuo lukema oikeuttaa tällä hetkellä kakkostilaan.

Kaupassa Tampasta Pingviineihin siirtyvä Wayne Primeau on Philadelphiassa pelaavan Keithin pikkuveli. 24-vuotiaan Primeaun hankinta jatkaa Pittsburghin viime aikojen värväyslinjaa, eli lisää kokoa kalustoon, sillä Waynen strategiset mitat ovat 188cm ja 102 kiloa. Primeau on tehnyt 15 pistettä (2+13) 47 pelissä tällä kaudella.

Tampa Bayn GM Dudley kommentoi Barnabyn tuovan johtajuutta ja kovuutta uuteen nuoreen joukkueeseensa. Tämän lisäksi Dudley odottaa Barnabyn nimen löytyvän myös ottelutilastojen pistesarakkeistakin. Barnaby tuntuu antamistaan kommenteista päätellen olevan tyytyväinen päästyään nuoreen joukkueeseen, jossa hänellä on mahdollisuus uuteen alkuun.

Wayne Primeau puolestaan tuo Pittsburghin sentteriosastolle kaivattua kokoa ja ehkä myös pohjois-amerikkalaista pelityyliä lisää muiden sentterien ollessa eurooppalaisia taitopelaajia. Primeaun rooli tullee luultavimmin olemaan kolmosketjun sentteri, jolta odotetaan aloitusvoittoja, fyysistä peliä ja jonkin verran myös pisteitä.

Yllä olevan kaupan lisäksi Tampa teki torstaina loppukauden kattavan sopimuksen veteraanipuolustaja Grant Ledyardin kanssa. Sopimuksessa on myös optio ensi kaudelle. 39-vuotias, 16 kautta ja 953 peliä NHL:ssä pelannut, Ledyard tulee ottamaan johtajan roolin Tampan puolustuksessa. Ledyard pelasi viime kaudella Ottawa Senatorsissa ja tällä kaudella mm. Kanadan joukkueessa Sprengler Cupissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle