Predators tarttui suomalaisvahtiin − tällä kaudella Liigassa debytoinut Westerholm NHL-tulokassopimukseen

LIIGA, NHL / Uutinen
Westerholm teki Liiga-debyyttinsä viime vuoden lokakuussa.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa-vahti Niclas Westerholm on solminut tulokassopimuksen Nashville Predatorsin kanssa.

Niclas Westerholm, 20, on tehnyt kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-joukkue Nashville Predatorsin kanssa. Helsingistä lähtöisin oleva Karhu-Kissojen kasvatti pelasi Yhdysvalloissa lukiojoukkueessa kaudella 2015−16 ja palasi Suomeen kaudeksi 2016−17.

Tällä kaudella Westerholm pelasi SaiPan paidassa pääasiassa A-nuorten SM-liigaa. Hän teki myös ensiesiintymisensä Liigassa ja pelasi SaiPassa neljän ottelun verran torjuntaprosentilla 89,83. Mestis-joukkue Peliitoissa hän esiintyi kuluneella kaudella kolmessa ottelussa.

− Lähden mahdollisesti perjantaina tutustumaan Predatorsin farmiseura Milwaukee Admiralsiin ja treenaamaan heidän kanssaan. Juhannuksen tienoilla lähden sitten Predatorsin nuorten pelaajien leirille, Westerholm kertoi SaiPan verkkosivuilla.

Westerholmilla oli sopimus SaiPan kanssa vuoteen 2020 saakka, minkä lisäksi lappeenrantalaisjoukkueella oli optio kaudesta 2020−21. NHL-sopimus Predatorsin kanssa alkaa ensi kaudella, mutta pelaajalaina SaiPan kanssa on mahdollinen.

− Suurella todennäköisyydellä pelaan Euroopassa ja toki mielelläni SaiPassa, mutta sen aika näyttää, maalivahti kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle