Potkut on peruttu - Saarijärvi palaa Firebirdsiin

NHL / Uutinen
Vili Saarijärven ja joukkuetovereiden protesti palautti John Grudenin työpaikan.
Kuva © Getty Images

Maanantaina ottelun jälkeen päävalmentaja John Grudenille ja muille joukkueen valmentajille potkut antanut OHL-liiga Flint Firebirdsin omistaja Rolf Nilsen on peruuttanut valmentajien potkut ja joukkueen pelaajat ovat palanneet myös joukkueeseen.

Mielenkiintoisessa tapahtumaketjussa Firebirds nousi puolustavaa Memorial Cup -voittajaa Oshawa Generalseja vastaan 3-1-tappioasemasta 4-3-jatkoaikavoittoon, mutta Nilsen antoi ottelun jälkeen potkut joukkueen kaikille valmentajille. Syynä tähän oli, että Nilsenin poika, puolustaja Håkon Nilsen ei hänen mielestään saanut tarpeeksi peliaikaa.

Valmentajiensa kohtelusta suivaantuneena kaikki 24 pelaajaa - mukana Nilsenin 17-vuotias poika - marssivat jäähallin yläkerrassa olevaan seuran toimistoon, paiskasivat pelipaitansa toimiston lattialle ja ilmoittivat marssivansa ulos.

Omistaja Nilsen antoikin myöhään tiistaina Suomen aikaa lausunnon medialle.

- Tunnepitoisen ottelun jälkeen tein päätöksen, joka oli todellinen virhe. Tänä aamuna aloitimme välittömästi valmentajien työsuhteiden palauttamisen. Seuran johtajat ovat myös aamulla käyneet keskusteluja pelaajien kanssa pyytääkseen anteeksi ja keskustellakseen tulevista toimista tilanteen normalisoinniksi.

- Ontario Hockey Leaguen edustaja David Branch on paikalla tänään iltapäivällä tavatakseen kaikki osapuolet. Teemme kaikkemme auttaksemme häntä tutkimuksissa ja toivomme, että tutkimuksen tulokset auttavat meitä kasvamaan joukkueena.

Firebirds on OHL-liigan läntisen konferenssin yhdeksäntenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle