Potaichuk Kärpissä kolme seuraavaa kautta

LIIGA / Uutinen
Kärpät halusi pitää taitavan kazakkihyökkääjänsä Andrei Potaichukin riveissään pidemmän aikaa kuin edellisestä sopimuksesta jäljellä olleen optiovuoden. Oulussa kuultiinkin tänään ilouutinen, kun Kärppä-johto sai taitavan laiturin allekirjoituksen jatkosopimukseen

31-vuotias Potaichuk oli viime kaudella elintärkeä osa Kärppien tehokasta ykkösketjua tehden pisteet 15+30=45. Liigassa Andrei on pelannut myös HPK:n ja Ässien riveissä. Potaichuk oli jo useaan otteeseen todennut mielellään jatkavansa pelaamista Suomessa. Kesän aikana kuitenkin nousi esiin huhuja, joissa miestä oltiin viemässä Venäjälle. Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno ei kuitenkaan sortunut venäläisten heiluttelemien rahatukkojen edessä ja kielsi jyrkästi Potaichukin myynnin. Nyt Junno sai rustattua Andreille jatkopaperin ja molemmat osapuolet ovat varmasti sopimukseen erittäin tyytyväisiä.

Potaichuk on tullut tunnetuksi todellisena mailataiturina, jonka kikkaillut saavat välillä yleisön haukkomaan henkeään. Ruumiinrakenteltaan "Pota" on vahva patukka, joka aikoinaan oli Neuvostoliiton juniorimestari nyrkkeilyssä. Suomessa nyrkkeilyt eivät ole sujuneet yhtä loistokkaasti kuin kotimaassa ja Andrei onkin keskittynyt maaliverkon venyttämiseen - ja hyvä niin. Vaikka Andrei itänaapurista onkin kotoisin, niin mikään mielialapelaaja hän ei kuitenkaan ole. Tosin myös Potaichukin pelin taso on heilahdellut ajoittain melkoisesti, erityisesti Hämeenlinnan ja Porin vuosinaan hänellä oli aika ajoin ongelmia. Nyt Kärpissä miehelle on peli maittanut ja pistesaldo on karttunut. Oma vaikutuksensa hyvään pelihuumoriin viime kaudella oli varmasti erinomaisilla ketjukavereilla, Niklas Hagmanin ja Brett Lieversin kanssa on ilo pelata. Raksilan yleisö saa siis nauttia Andrei kiemuroista ja kikkailusta ainakin kolmen seuraavan kauden ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle