Pomppumaali riitti Capitalsin voittoon − Holtbylle uran toinen pudotuspelien nollapeli

Capitalsille riitti yksi maali.
New York Rangersin ja Washington Capitalsin toisen kierroksen kolmannessa ottelussa nähtiin vain yksi maali. Jay Beaglen onnenkantamoinen johdatti kotijoukkue Capitalsin 1-0-voittoon.

Braden Holtbyn 30 torjuntaa ja Jay Beaglen erikoinen osuma riittivät Washington Capitalsin voittoon tiistain vastaisena yönä pelatussa ottelussa New York Rangersia vastaan. Capitals voitti luvuin 1-0 ja se johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2-1.

Kotikaukalossaan pelannut Capitals oli ottelun alussa tovin jyrän alla. Se pääsi kuitenkin maltilla peliin mukaan ja pääsi hakemaan johtomaalia kahdesti ylivoimalla. Sitkeästi taistellut Rangers piti kuitenkin Henrik Lundqvistin johdolla pelin maalittomana.

(Katso kohokohdat täältä)

Beagle osui

Toisessa erässä ylivoimalle pääsi Rangers, kun Karl Alzner purki kiekon katsomoon. Erän ainoan maalin teki kuitenkin kotijoukkue, kun Andre Burakovskyn ja Troy Brouwerin voittaman päätypelin seurauksena kiekon laukaisupaikkaan saanut Beagle ampui ensin ohi, seurasi sitten kiekkoa maalin taakse ja kiepautti sen maalille. Kiekko pomppasi onnekkaasti puolustaja Keith Yandlen ja Lundqvistin kautta verkon perukoille.

Burakovskylle syöttöpiste oli kautta aikain ensimmäinen tehopiste pudotuspeleissä.

Tämän jälkeen Rangers yritti kiriä tasoihin. Etenkin kolmannessa erässä Rangers muutti avauspeliään ottamalla paljon viivelähtöjä Capitalsin vetäytyvää trapia vastaan. Se auttoi saamaan kiekkoa hallitusti Capitalsin alueelle ja tuloksena oli lukuisia pitkiä pyörityksiä Capitalsin päässä.

Viimeisenä lukkona pelannut Holtby ei kuitenkaan antanut periksi, ja myös Capitalsin viisikko onnistui pitämään laukaukset enimmäkseen etäämpänä maalista. Rangers pääsi myös kertaalleen kokeilemaan ylivoimapeliä kolmannessa erässä. Maalia ei kuitenkaan syntynyt silloin, eikä edes Rangersin hakiessa tasoitusta erän lopussa. Capitals on nyt pitänyt maalinsa puhtaana 21:ssä 22 alivoimastaan tämän kevään pudotuspeleissä.

Tappion kärsineelle Lundqvistille kyseessä oli uran sadas pudotuspeliottelu. Hän on kautta aikain ensimmäinen Rangersin paidassa sata pudotuspeliottelua pelannut pelaaja.

WASHINGTON - NY RANGERS 1-0 (Washington johtaa sarjaa voitoin 2-1)