Pohjois-Amerikka kaatoi Ruotsin jatkoajalla, Suomen turnaus päättyy lohkovaiheeseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsi taipui Pohjois-Amerikan käsittelyssä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Venäjälle 3-4-tappion kärsinyt Pohjois-Amerikan joukkue ryhdistäytyi ja taisteli 4-3-jatkoaikavoiton Ruotsista lohkovaiheen viimeisellä kierroksella. Pohjois-Amerikan sankarina loisti jatkoaikamaalin iskenyt Nathan MacKinnon. Tappiosta huolimatta Ruotsi varmisti B-lohkon ykkössijan. Pohjois-Amerikan voitto tarkoittaa myös sitä, että Suomen turnaus päättyy lohkovaiheeseen.

Pohjois-Amerikka sai otteluun täydellisen alun ja hetken näytti jo siltä, että Ruotsi jäisi ottelussa aivan jalkoihin. Auston Matthews aloitti maalinteon jo puolen minuutin pelin jälkeen ja heti perään Johnny Gaudreaulle tarjottiin mahdollisuus maalintekoon rangaistuslaukauksen muodossa. Gaudreau epäonnistui yrityksessään ja seuraavasta maalista vastasikin Ruotsi.

Filip Forsbergin rannelaukaus yllätti Pohjois-Amerikan maalille vaihdetun John Gibsonin ja tämän maalin myötä Ruotsi sai pääsi mukaan peliin. Ruotsin puolustus oli ajoittain pahoissa vaikeuksissa ja Gaudreau pääsi kuittamaan läpiajosta erän loppupuolella.

Molempiin Pohjois-Amerikan maaleihin syötöt saanut Shayne Gostibehere ohjattiin erän loppuvaiheilla jäähyaitioon ja Ruotsi käytti tilaisuutensa hyväkseen. Nicklas Bäckströmin turnauksen ensimmäinen maali toi Ruotsin jälleen maalin päähän.

Toinen erä oli vauhdiltaan verkkaisempi ja maaleja ei nähty. Ruotsi tarjosi Pohjois-Amerikalle mahdollisuuden maalintekoon ylivoimalla kolmesti, mutta näennäinen hallinta ei tuottanut tulosta. Suomea vastaan nollapelin torjunut Henrik Lundqvist pelasi vahvan erän pitäen Ruotsin mukana ottelussa. 

Ruotsin yritys palkittiin kolmannen erän alussa, kun Patrik Berglund ohjasi kiekon komeasti verkon perukoille. Molemmille joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja erän aikana, mutta ottelun ratkaisu venyi lopulta jatkoajalle. 

NHL:stä tuttu kolmen pelaajan jatkoaika tarjosi huimaa viihdettä ja ratkaisua tarjottiin vuoron perää molemmille joukkueille. Nathan MacKinnonin harhautukset olivat lopulta liikaa ja Pohjois-Amerikka nappasi voiton jatkoajalla. Pohjois-Amerikka joutuu voitostaan huolimatta jännittämään torstain Venäjä-Suomi-ottelun lopputulosta. Ruotsi kohtaa A-lohkon toiseksi sijoittuvan joukkueen sunnuntain välierässä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle