Podkonicky vahvistaa IFK:n hyökkäystä

LIIGA / Uutinen
Helsingin IFK on tehnyt vuoden sopimuksen slovakkihyökkääjä Andrej Podkonickyn kanssa. Sentterinä ja laiturina pelannut Podkonicky siirtyy IFK:hon Florida Panthersin organisaatiosta.

Podkonicky, 23, on noin 185-senttinen ja 90-kiloinen hyvänä aloittajana tunnettu kahdensuunnan hyökkääjä, joka pystyy tarvittaessa tekemään myös maalin. St. Louis Blues varasi Podkonickyn vuonna 1996. Podkonicky myytiin kesken päättyneen kauden Floridaan, jossa hän pääsikin pelaamaan kuusi NHL-ottelua; yhdessä niistä syntyi myös uran ensimmäinen NHL-maali.

Podkonicky on pelannut viisi kautta Pohjois-Amerikan sarjoissa. Podkonicky pelasi aluksi WHL-junioriliigan Portland Winterhawksissa mm. yhdessä toisen slovakin, Ottawan hyökkääjätähden Marian Hossan kanssa. Kaudella 1997-98 Podkonicky oli pudotuspelien paras pistemies ja All-Star -hyökkääjä Winterhawksin voittaessa Memorial Cupin. Seuraavat vuodet kuluivat Bluesin farmijoukkueessa AHL:ssä.

Joukkuettaan uusinut Panthers ei tarjonnut Podkonickylle uutta sopimusta. Panthers on tällä hetkellä ilman farmijoukkuetta eikä pystynyt pitämään kaikkia pelaajiaan. Lisäksi uusia nuoria pelaajia liittyy joukkueeseen Euroopasta (Huselius, Hagman).

» Lähetä palautetta toimitukselle