Pikkuleijonat selätti Venäjän - Marttila tyytyväinen avaukseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäjä kaatui Pikkulejonien käsittelyssä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Suomi avasi Ivan Hlinka Memorial -turnauksen ottelulla Venäjää vastaan. Pikkuleijonat esitti hyviä otteita heti kauden avausottelussa ja selätti punapaidat lukemin 5-2 (1-2, 2-0, 2-0).

Pikkuleijonat avasi Ivan Hlinka Memorialin vahvalla esityksellä Venäjää vastaan. Lähtökohta turnaukseen oli Suomen kannalta haastava, sillä samassa lohkossa pelaa Venäjä sekä viime kevään alle 18-vuotiaiden MM-kilpailun finalistipari Tšekki ja Yhdysvallat.

Venäjää vastaan Suomi onnistui kuitenkin mallikkaasti. Venäjä pääsi yllättämään Suomen ylivoimalla, mutta viidellä viittä vastaan Pikkeleijonat oli kuskin paikalla. Lopulta viisi maalia Venäjän verkkoon tahkonnut leijonalauma ei lähtenyt otteluun kumartelemaan.

– Lähdimme otteluun sillä ajatuksella, että olemme työteliäämpi joukkue ja pystymme kontrolloimaan peliä. Oltiin uskaliaita ja olen tyytyväinen poikien työmoraaliin, kiiteli Pikkuleijonien käskyttäjä Mika Marttila omiaan ottelun jälkeen.

Suomi sai Venäjää vastaan onnistumisia erittäin laajalla rintamalla, mikä lupaa hyvää turnauksen loppua ajatellen. Vastuun jakautuminen on koko turnausta ajatellen erittäin tärkeä asia, sillä ottelut tulevat nopeasti toistensa perään.

– Etenkin erikoistilanteissa on tärkeää saada jaettua kuormaa pelaajien kesken, koska pelitahti alkulohkossa on todella tiivis. Pelillisesti on tärkeää, että saadaan peluutettua kokoonpanoa laajasti. Vielä parempi, että se konkretisoituu onnistumisten muodossa, Marttila tietää.

Marttila kertoi myös, että Suomen alkulohkokaupunki Breclavin jäähallin jää tuo oman mausteensa joukkueiden jaksamiseen.

– Breclavin hallissa on melkein 20 astetta lämmintä jäällä. Jo kymmenen minuutin pelin jälkeen jää oli todella raskas ja pehmeä.

Pikkuleijonat ratkaisi ottelun toisessa ja kolmannessa erässä

Suomi sai otteluun unelma-alun, kun Jesse Puljujärvi vei Suomen 1-0-johtoon jo 13 sekunnin pelin jälkeen. Ennen ensimmäistä erätaukoa tilanne oli kuitenkin ehtinyt kääntyä Venäjälle, kun punapaidoista Jegor Rykov ja Mikhail Sidorov onnistuvat maalinteossa ylivoimalla.

– Saatiin otteluun loistava alku, mutta Venäjä oli erikoistilanteissa todella vaarallinen läpi ottelun, Marttila analysoi.

Loput ottelusta mentiin kuitenkin Pikkulejonien komennossa. Toisessa erässä Suomelta onnistuivat Kasper Björkqvist ja Sami Tavernier. Kun päätöserässä onnistuivat vielä Patrik Laine ja Sebastian Aho, niin Pikkuleijonien avausvoitto oli taattu.

– Toisessa ja kolmannessa erässä onnistuimme pelaamaan hyvin viidellä viittä vastaan, joten onnistumisiakin tuli. Viisi maalia otteluun on todella hyvä suoritus, kehui Marttila.

Tiistaina Pikkuleijonat haastaa turnauksen toisen isäntämaan Tšekin. Isäntien ottelussa on aina hyvä tunnelma, ja Tšekin uusi sukupolvi antoi hyvää näyttöä osaamisestaan viime kevään alle 18-vuotiaiden MM-kilpailussa. Valmistautuminen ottelua varten aloitettiin heti voitokkaan ottelun jälkeen.

– Meillä on yksi seuraaja paikalla Tšekki-Yhdysvallat-ottelussa, ja hän pyrkii poimimaan asioita siitä ottelusta. Me katselemme illalla Venäjä-pelin nauhalta läpi ja poimimme sieltä ne hyvät asiat. Sitten katseet kohti huomista, Marttila päätti.

Suomen ottelu Tšekkiä vastaan alkaa tiistaina kello kahdeksan Suomen aikaa.

Päivän muut ottelut:

Sveitsi - Kanada 1-5 (0-2, 1-2, 0-1)

Ruotsi - Slovakia 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)

Tšekki - Yhdysvallat 4-2 (0-1, 3-0, 1-1)

» Lähetä palautetta toimitukselle