Pikkuleijonat kaatoivat Tanskan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen U18-maajoukkue pääsi pitkästä aikaa voiton makuun. Yksipuolisessa pelissä kaatui Tanska, tosin vain maalin erolla, 3-2.

Jalkapallomaana tunnettu Tanska piti Suomen pikkuleijonia tiukoilla. Lopulta Suomen vahva hallinta oli liikaa täyden päivätyön tehneelle maalivahti Sebastian Dahmille ja Tanskan puolustajille.

Tanska avasi ottelun maalitilin ensi erän viidennellä minuutilla. Suomen Joonas Kemppainen istui koukkaamisesta kakkosta maalin aikana, eikä Tanska jättänyt ylivoimaansa hyödyntämättä, maalintekijänä Mads Christensen. Suomi sai tärkeän tasoitusmaalin erän loppuneljänneksellä. Maalin tekijänä ykkösketjun Jesse Joensuu, syöttäjinä ketjukaverit Mikko Lehtonen ja Jonas Enlund. Torjunnat 8-18.

Toisessa erässä Suomi karkasi kahden maalin johtoon dominoivan esityksen jälkeen. Maalivahtien torjunnat 23-3 kertovat selkeää kieltä erän kulusta. Maalit syntyivät puolivälin molemmin puolin. Ensin Perttu Lindgren teki Suomen toisen maalin Teemu Ramstedtin syötöstä ja muutamaa minuuttia myöhemmin Ramstedt laittoi itse kiekon maaliin.

Kolmas erä oli numeroiden valossa tasainen ja Tanska saikin kavennuksen aikaan erän lopulla. Julian Jakobsen ohitti Tuukka Raskin kun ottelua oli jäljellä puolitoista minuuttia. Tanska yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Suomi kesti loppuun asti ja otti arvokkaan voiton.

Suomi kohtaa tänään klo 15.00. paikallista aikaa alkavassa ottelussa Saksan.