BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Pihlman palaa hurrikaanipaitaan

LIIGA / Uutinen
Viimeksi kaudella 2002-03 Jyväskylässä pelannut Tuomas Pihlman olisi ollut kesän siirtomarkkinoilla kuuma nimi. Jyväskylä ja JYP vetivät kuitenkin pisimmän korren.

24-vuotiaan Pihlmanin sopimuksen pituus on mallia 1+1 vuotta. Pohjois-Amerikassa neljä kautta kiekkoillut hyökkääjä palaa kotiseudulleen intoa puhkuen.

- Jyväskylään ollaan rakentamassa hyvää ja kilpailukykyistä joukkuetta. Itsellä on myös kova halu kehittyä jääkiekkoilijana ja mennä eteenpäin, ja onhan Jyväskylä aina kotikaupunki, Pihlman kertoo.

JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen korostaa, että Tuomas Pihlman on yksi kovimmista paluumuuttajista koko SM-liigaan.

- Pihlman oli ykköstoiveemme joukkueeseen. Hänen tulonsa JYP-paitaan on iso asia keskisuomalaiselle jääkiekkoilulle, Seppänen sanoo seuran tiedotteessa.

Voimalaiturista sentteriksi

Pihlman pelasi JYPin liigaringissä kevääseen 2003 asti. Tämän jälkeen hän lähti kokeilemaan siipiään Amerikan mantereelle, jossa AHL-otteluita hänelle kertyi 271. NHL-otteluita New Jersey Devilsissä hänelle kirjattiin 15.

- SM-liigataustaiselle pelin taso on aika erilainen Pohjois-Amerikassa. Alussa tilanteet tulivat paljon nopeammin. Ja kyllä syötön jälkeen pää oli syytä pitää ylhäällä - kaveria tuli niskaan aika nopeasti. Pohjois-Amerikassa taklataan kovaa, mutta puhtaasti, Pihlman kuvailee ja silminnähden arvostaa Amerikan vuosiensa antia.

- Tärkein anti on ollut 80 pelin läpivienti kaudessa kovalla ammattitasolla. Siellä viimeistään ymmärsi, ettei pelien voi antaa mennä ohi, vaan kaikki pienetkin asiat on illasta toiseen tehtävä niin hyvin kuin mahdollista. Lisäksi olen oppinut pelin sisältä paljon sellaisia pieniä asioita, joista minulla ei neljä vuotta sitten ollut tietoakaan.

- Olen näiden vuosien aikana kehittynyt niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Henkisten ominaisuuksien kehittymisessä on ollut huimia harppauksia, kun on saanut pelata kokeneiden pelaajien kanssa, hän jatkaa.

- Mutta kyllä tavoitteena on toivon mukaan päästä takaisin vielä Pohjois-Amerikkaan. Nyt kuitenkin olen Jyväskylässä ja haen täältä hieman vauhtia, hän sanoo.

Pihlman tunnettiin Jyväskylässä erityisesti voimalaiturina, mutta AHL:ssä rooli muuttui toisenlaiseksi.

- Pelasin enemmän puolustavan keskushyökkääjän roolia. Siellä tuli niin ali- kuin ylivoima-aikaa. Pohjimmiltani olen laitahyökkääjä, mutta sentterin hommatkin sopivat, hän toteaa.

Myös JYPin päävalmentaja Risto Dufva on erittäin tyytyväinen Pihlmanin sopimukseen.

- Saamme Pihlmanissa joukkueeseemme aimo annoksen vielä lisää ammattimaisuutta mentaliteetilla "joka peli on aidosti mahdollisuus". Lisäksi hän on pelaajana monipuolinen, kuten Pohjois-Amerikan keskushyökkääjäpeluutus osoittaa, Dufva sanoo.

JYPillä on nyt sopimus ensi kaudesta 25 pelaajan kanssa. Toimitusjohtaja Seppäsen mukaan joukkuetta on mahdollisuus täydentää vielä muutamalla pelaajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle