Philadelphiassa vallanvaihdos

NHL / Uutinen
Philadelphia Flyers ilmoitti tänään muutoksista joukkueen kapteenistossa. Maaliskuussa 2000 Eric Lindrosin manttelin perinyt Eric Desjardins ilmoitti luopuvansa kapteenin kunniasta, ja joukkueen uudeksi kapteeniksi valittiin kokenut sentteri Keith Primeau.

Eric Desjardins luopui kapteenin tittelistä vapaaehtoisesti, koska ei kokenut onnistuneensa tehtävässään tarpeeksi hyvin. Desjardinsin viime kausi oli todellinen pettymys sekä hänelle itselleen että faneille, eikä alkanut kausikaan ole sujunut yhtään valoisammin. Desjardins kertoi kapteeniuden aiheuttaneen hänelle liikaa paineita, ja tästä lähtien hän haluaa keskittyä ainoastaan omaan peliinsä.

"Pidin kapteeniutta aluksi suurena haasteena. Viime vuosi oli todella rankka, enkä tuntenut oloani varmaksi missään vaiheessa. En koskaan tuntenut tekeväni kaikkea oikein. Se huolestutti minua paljon ja vaikutti peliini."

Philadelphian valmennustroikka keskusteli asiasta Desjardinsin kanssa vieraskiertueella Atlantassa, ja päätös tehtiin yhteistuumin.

"Tunsin oloni heti paremmaksi, kun olin puhunut valmentajien ja pelaajien kanssa. Ehkä halusin olla liian täydellinen, ja se vaikutti peliini."

"Hän oli loistava kapteeni ja kantoi suurta taakkaa joukkueen puolesta viime vuosina. Vetäytyminen vaatii paljon rohkeutta", kertoi joukkueen valmentaja Bill Barber.

Joukkueen uudeksi kapteeniksi valittiin siis Keith Primeau, joka nousi viime kaudella lopullisesti NHL:n sentterieliittiin. Primeau oli viime kaudella joukkueen tärkein pelaaja, ja hän on erittäin suosittu joukkuekavereidensa keskuudessa. Primeau on erinomainen johtaja sekä kaukalossa että pukukopissa, joten valinta uudeksi kapteeniksi oli helppo. Hän on toiminut aiemmin myös Carolinan kapteenina. Primeau on Philadelphian historian 13. kapteeni.

Joukkueen varakapteeneina jatkavat vanhaan malliin Mark Recchi ja John LeClair.

» Lähetä palautetta toimitukselle