Peverleyn sairauskohtaus keskeytti ottelun Dallasissa

Suomessakin kiekkoilleen Rich Peverleyn terveydentila on koko NHL:n huolenaiheena.
Dallas Starsin ja Columbus Blue Jacketsin ottelu keskeytyi melkein alkuunsa, kun Rich Peverley sai sairauskohtauksen Starsin vaihtopenkillä. Apu saatiin paikalle nopeasti ja miehen tilan tiedotettiin olevan vakaa.

Dallas Starsin ja Columbus Blue Jacketsin peli keskeytyi jo ensimmäisessä erässä kuuden peliminuutin jälkeen, kun Starsin Rich Peverley sai sairauskohtauksen vaihtopenkillä. Peverley kiidätettiin sairaalaan ja oli NHL:n antaman tiedotteen mukaan tajuissaan. Peverley on kärsinyt sydämen rytmihäiriöistä. Blue Jackets johti ottelua sen keskeytymishetkellä 1-0. Ottelu pelataan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Markus Granlund ei ehtinyt pelata Calgary Flamesin ja Los Angeles Kingsin välistä ottelua kuin kaksitoista sekuntia jouduttuaan vetäytymään ottelusta ylävartalovamman takia. Kings oli ottelussa lopulta vahvempi maalein 3-2 ja otti kahdeksannen perättäisen voittonsa. Kingsin maaleista vastasivat ensimmäisessä erässä Justin Williams ja Trevor Lewis. Anze Kopitar siirsi Kingsin kolmannessa erässä jo 3-0-johtoon, mutta Flames nousi vielä maalin päähän Mike Cammallerin ja Brian McGrattanin maaleilla.

Nashville Predatorsin onnistui katkaista neljän ottelun tappioputkensa, kun se nappasi voiton Ottawa Senatorsista maalein 4-3. Voitto heltisi vasta jatkoajalla. Predators johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 3-0 Nick Spalingin, Craig Smithin ja Eric Nystromin maaleilla, mutta kolmannessa erässä Senators pystyi iskemään pelin tasoihin. Senatorsin maalit merkittiin Jared Cowenin, Marc Methotin ja Jason Spezzan nimiin. Spezza saalisti ottelussa tehot 1+2 ja Ales Hemsky 0+3. Ottelun lopullisen ratkaisun iski Predatorspakki Seth Jones, kun jatkoaikaa oli tahkottu 3:49. Senatorsin puolustaja Cody Ceci sai ottelun ensimmäisessä erässä Predatorsin kovaa laukovan puolustajan Shea Weberin kudista päähänsä eikä palannut peliin.

New York Islanders mätti kolmanteen erään seitsemän maalia voittaessaan Vancouver Canucksin 7-4. Canucks johti ottelua kahden ensimmäisen erän jälkeen 3-0 Chris Higginsin, Henrik Sedinin ja Ryan Keslerin maaleilla. Kolmannen erän alkuun Islanders iski kolmeen ja puoleen minuuttiin kolme ylivoimamaalia, jotka lähtivät kolmen eri miehen mailanlavasta. Josh Baileyn, Ryan Stromen ja Calvin de Haanin maaleilla ottelu oli äkkiä tasan.

Frans Nielsen vei Islandersin johtoon ajassa 46:22, mutta Christopher Tanev pystyi tuomaan Canucksin kolme ja puoli minuuttia myöhemmin tasoihin. Se ei Islandersille kuitenkaan riittänyt vaan Matt Martin siirsi Islandersin johtoon vain kymmenen sekuntia Canucksin tasoitusmaalin jälkeen. Anders Lee kasvatti Islandersin johdon jo kahteen maaliin ajassa 51:45. Ottelun viimeisen niitin iski tyhjiin Cal Clutterbuck kahdeksantoista sekuntia ennen päätössummerin pirahdusta.

Randy Carlylen vierailu Anaheimiin oli voitokas. Carlylen valmentama Toronto Maple Leafs haki 3-1-voiton Anaheim Ducksista. Phil Kessel tehtaili kauden 34.maalinsa ja saalisti myös kaksi syöttöpistettä tililleen. Yksi Maple Leafsin sankareista seisoi tolppien välissä: Jonathan Bernierin iltapuhde oli varsin hikinen. Miehen tilille kertyi 43 torjuntaa. Vain Corey Perry onnistui ohittamaan Bernierin. Perryn maalisarakkkeessa on nyt 35 osumaa.

Valtteri Filppula saalisti syöttöpisteen Tampa Bay Lightningin tasoitusmaaliin, mutta Lightning joutui lopulta taipumaan voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3. Ondrej Palat iski ottelussa kaksi maalia, joista toisen ajassa 59:22. Maalilla Lightning siirsi ratkaisun jatkoajalle ja voittomaalikilpailuun. Voittomaalikilpailussa Filppula ei onnistunut iskemään maalia. Ainoasta onnistumisesta vastasi Radim Vrbata. Sami Salo joutui jättämään ottelun kesken alavartalovamman vuoksi toisessa erässä.

WASHINGTON-PITTSBURGH 2-3

OTTAWA-NASHVILLE 3-4 ja.

TAMPA BAY-PHOENIX 3-4 vl.

COLORADO-WINNIPEG 3-2

CALGARY-LOS ANGELES 2-3

VANCOUVER-NY ISLANDERS 4-7

ANAHEIM-TORONTO 1-3

DALLAS-COLUMBUS (keskeytetty, pelataan myöhemmin)