TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Petteri Nokelainen siirtyy Bostoniin

NHL / Uutinen
Hyökkääjä Petteri Nokelainen vaihtaa maisemaa Yhdysvaltain itärannikolla hieman pohjoiseen. New York Islandersissa tähän asti pelannut suomalainen siirtyy Boston Bruinsiin.

Petteri Nokelaisen sopimus Bostonin kanssa kattaa seuraavan kauden. Vaihtokaupassa Islanders sai keskushyökkääjä Ben Walterin sekä option toisen kierroksen varauksesta. Optio toteutuu, jos Nokelainen pelaa vähintään 50 NHL-ottelua jommallakummalla sopimuskaudella tai yhteensä 90 ottelua näiden kahden kauden aikana.

Bruinsin GM Peter Chiarelli uskoo, että joukkue voi saada Nokelaisesta arvokkaan rouhijan kolmosketjuun.

- Tämä kaveri on painava pelaaja, joka suojaa kiekkoa hyvin. Hän viimeistelee taklauksensa ja pitää taklaamisesta, Chiarelli kommentoi hankintaa Boston Globe -lehdelle.

Nokelainen, 21, on SaiPan kasvatti, jonka Islanders varasi ensimmäisellä kierroksella kesällä 2004. Hän siirtyi newyorkilaisseuraan kesällä 2005 ja sai heti ensimmäisellä kaudellaan tililleen 15 NHL-ottelua. Noissa otteluissa hän myös onnistui tekemään NHL-uransa avausmaalin.

Nokelainen kuitenkin sai pahan polvivamman viime vuoden keväällä ja oli pitkään sivussa peleistä. Koko viime kauden hän pelasi AHL:ssä Bridgeport Sound Tigersissa. Tehosaldo oli 60 ottelussa 6+10.

» Lähetä palautetta toimitukselle