Petri Varis, Jokerit

LIIGA / Uutinen

Tuskin kukaan olisi kauden alussa veikannut Petri Varista
runkosarjan pistepörssin voittajaksi. Variksen avut
tiedettiin kyllä, mutta ilman todellista tehosyöttelijää ei
hänen pistesaldonsa uskottu aivan huippulukuihin kasvavan.
Aliarviointi osoittautui turhaksi: Varis paukutti 56
ottelussa taululle hienot lukemat 27+43=70, voittaen näin
sekä Jokereiden sisäisen että koko SM-Liigan pistepörssin ja rikkoen edellisen yhden SM-liigakauden piste-ennätyksensä. Saavutuksen kruunaa vielä Variksen plusmiinus-lukema +26, joka on liigan paras yhdessä TPS:n Jouni Loposen kanssa.

Kaikki nämä tilastot osoittavat monta asiaa Variksesta: mies
on kehittynyt suuresti vuosien varrella ja varsinkin
Jokeri-luotsien, Westerlundin ja Summasen, kovassa
koulussa. Ennen lähinnä yksipuolisena, tunnettua lämäriään käyttävänä maalitykkinä mainetta niittänyt Varis on nyt huippuluokan allround-hyökkääjä, joka hallitse pelin kaikki aspektit. Varis on myös osoittanut epäilijöille, että pystyy pelaamaan huippukausia ilman pitkäaikaista sentteriään, Jokeri-legenda Otakar Janeckya. Varista pidettiin pitkään pelkkänä Janeckyn "syöttiläänä", joka unelmapaikalla sai mättää helppoja maaleja "Oton" oivaltavista syötöistä. Nyt Varista on syytä pitää myös paitsi hyvänä maalintekijänä, myös erinomaisena kahden suunnan pelaajana ja mainiona pelinrakentajana. Jukka Hentunenkin heräsi syksyllä lamastaan päästyään Variksen vierelle. Lisäksi kannattaa muistaa Variksen IHL:ssä viettämä kausi, jolloin hän kunnostautui juuri erityisesti pelinrakentajana. Maajoukkue on kuitenkin Varikselta jäänyt vielä valloittamatta - tekeekö "Pete" läpimurtonsa Leijonissa tänä keväänä jää vielä nähtäväksi. Sillä välin Varis keskittyy muun Jokeri-joukkueen kanssa Kanada-maljan jahtaamiseen.

Petri Varis osoitti tällä kaudella, miten kokeneempikin pelaaja pystyy vielä kehittymään huimasti. Johtamalla Jokerit SM-Liigan runkosarjan voittoon, voittamalla itse runkosarjan pistepörssin ja viikon tehoilla 3+3=6 on Petri Varis Jatkoajan valinta sekä viime viikon, että kauden 2000-2001 runkosarjan parhaaksi pelaajaksi.

Bubbling under, eli muut Viikon Pelaaja -kandidaatit

Pasi Kuivalainen, Pelicans

Huippuotteistaan, mutta myös ailahtelevuudestaan tunnettu Kuivalainen ei olisi voinut saada kuumaa vaihetta päälle paremmalla hetkellä. Suureksi osaksi Kuivalaisen loisto-otteiden ansiosta Pelicans punnersi tiukassa kilvassa muiden playoff-paikasta haaveilleiden joukkueiden ohi. Hieno saavutus joukkueelta, joka olisi edellisen kauden jälkeen pudonnut Mestikseen, mikäli SM-Liigaa ei olisi suljettu.

Tommi Turunen, Pelicans

Kuivalaisen ohella Pelicansien johtohahmoja. Kultakypärä, joka monen mutkan kautta löysi parhaan pelinsä Lahdesta. Viime viikolla tehot 1+6, joista peräti viisi syöttöä tuli sunnuntaina Ässiä vastaan.

Jan Caloun, HIFK

Tshekkitaiturin kunnia olla listalla on kyseenalainen. Suurella kohulla NHL:stä takaisin Helsingin IFK:hon palannut Caloun oli nähtävästi yksi suurimpia osatekijöitä IFK:n rämpimiseen kevätkaudella, ja hänet lomautettiin loppukaudeksi. On mielenkiintoista nähdä, mitä Calounin kohdalla tulevaisuudessa tapahtuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle