TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Petri Karjalainen ja Matti Virmanen Vaasan Sportiin

MESTIS / Uutinen
Tomek Valtonen on ensi kaudella Sportin päävalmentaja.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Sport piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin myös kaksi uutta sopimusta.

Liigaan nostettu Vaasan Sport on värvännyt liigajoukkueen toiseksi apuvalmentajaksi Heinolan Peliitoissa valmentaneen Petri Karjalaisen 1+1-vuotisella sopimuksella.

− Haluttiin vahvistaa tietämystä ja tuoda uutta näkemystä. Karjalaisella on nuoreksi valmentajaksi paljon kokemusta, sillä hän on ollut liiton hommissa, nuorten maajoukkueen peräsimessä ja valmentanut Suomessa sekä Sveitsissä. Saatiin todella pätevä kaveri, kertoo Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Karjalainen ei ollut itse paikalla lehdistötilaisuudessa, sillä hän on matkalla Pohjois-Amerikassa tarkkailemassa pelaajia. Jämsä myöntääkin, että ulkomaalaisia Vaasaan on tulossa ensi kaudella.

− Ulkomaalaisiakin on tulossa, mutta aika näyttää, mikä on lopullinen ulkomaalaisten määrä.

Lisäksi Sport nimesi pelaajakordinaattoriksi Matti Virmasen vuoden mittaisella sopimuksella. Virmanen omaa kokemusta useasta eri seurasta muun muassa general managerin ja pelaajakoordinaattorin töistä. Jämsä näkeekin, että hän on hyvä uusi lisä joukkueeseen.

− Virmasela on hyvät kontaktit, paljon kokemusta ja hän on iso apu ja vahvistus meille. On hienoa saada tällainen arvostettu persoona Vaasaan, toteaa Jämsä.

Sportin uuden liigajoukkueen päävalmentajana toimii Tomek Valtonen. Valtonen odottaa mielenkiinnolla uutta haastetta liiganousijan peräsimessä.

− Odotan innolla tulevaa kautta. Vaasassa nähdään ensi kaudella reagointiin perustuvaa ja aktiivista kiekkoa, eikä niinkään pelkkään pelitapaan perustuvaa kiekkoa. Ensi kuun lopulla kokoonnutaan ensimmäistä kertaa joukkueena ja seuraavalla viikolla aloitetaan treenaaminen, avaa Valtonen

Sportin A-nuorten päävalmentajana jatkaa Saku Martikainen. Edustuksen ja A-nuorien maalivahtivalmentajana toimii myös ensi kaudella Tapio Kotola. Liigassa apuvalmentajana yhdessä Petri Karjalaisen kanssa toimii Ari-Pekka Pajuluoma.

» Lähetä palautetta toimitukselle