Petr Tenkrat palaa Kärppiin

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät vahvisti hyökkäystään, kun seura kiinnitti Petr Tenkratin loppukaudeksi. Viimeksi kaudella 2005–2006 Kärpissä kiekkoillut laituri liittyy seuraan verorajan jälkeen.

Petr Tenkrat kiekkoili Kärpissä syksystä 2002 kevääseen 2006. Väliin mahtui lyhyt visiitti Venäjälle, josta hän kuitenkin palasi Ouluun kesken talven. Mies oli isossa roolissa, kun Kärpät voitti mestaruudet 2004 ja 2005.

33-vuotias Tenkrat lähti keväällä 2006 Pohjois-Amerikkaan ja edusti yhden kauden ajan Boston Bruinsia. Maailmankiertue jatkui seuraavalla kaudella kotimaahan Tshekkiin, josta mies muutti edelleen Ruotsiin. Välillä mies piipahti pari lyhyttä visiittiä kotimaassaan, mutta pääosin hän on viettänyt talvensa Elitserienissä.

Viime kaudella Tenkrat edusti Ruotsissa Skellefteån AIK:ta, ja teki 42 ottelussa pisteet 9+13. Tänä talvena pelit eivät ottaneet sujuakseen, ja miehen sopimus Skellefteån kanssa irtisanottiin. Laituri ehti pelata yhdeksän ottelua ilman tehopisteitä.

– Olen hyvin kiitollinen, että Kärpät antaa minulle mahdollisuuden. Skellefteåssa harjoituskausi sujui hyvin, mutta sitten jouduin penkille ja sain pelata vain
muutamia vaihtoja. En saanut alkukauden aikana mahdollisuutta näyttää osaamistani, hyökkääjä toteaa.


Petr Tenkrat pukee jälleen ylleen kärppänutun.
Henri Karjalainen - henri.karjalainen@jatkoaika.com

Nopeana luistelijana tunnettu tshekki saapuu Ouluun lokakuun lopussa verorajan jälkeen ja esiintyy yhdessä Pavel Rosan kanssa 26. päivän ottelussa Ässiä vastaan.

– Tuntuu, että palaan kotiin. Oulussa on paljon ystäviä, hieno organisaatio ja erittäin hyviä muistoja neljän kauden ajalta, Tenkrat miettii.

– Tenkratilla on ratkaisuvoimaa, jota
tarvitsemme. Molemmat uudet pelaajat tuovat myös hyökkäysrintamaan tervettä kilpailua, jota meillä ei tähän asti ole ollut, Kärppien päävalmentaja Mikko Haapakoski sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle