Petr Jaros ja Jussi Rynnäs lohipaitaan

MESTIS / Uutinen
Jo viime keväänä Kiekko-Vantaata edustanut tshekkihyökkääjä Petr Jaros palaa lohipaitaan loppukaudeksi. Yhtä pitkän sopimuksen on seuran kanssa solminut myös maalivahti Jussi Rynnäs.

Vantaa etsi ryhmäänsä profiilihyökkääjää sen jälkeen, kun maalipörssiä johtanut Tomas Jasko siirtyi SM-liigan SaiPaan syyskauden lopulla. Verkkoihin tarttui vanha tuttu, sillä Jaros, 26, käväisi Vantaalla jo viime kauden lopulla. Tuolloin kymmenessä ottelussa syntyi saman verran tehopisteitä (3+7).

– Tyytyväinen olen. Jaros ei ole pelannut sitten viime maaliskuun, joten pelituntuman löytämisessä voi mennä vähän aikaa. Jollain aikataululla täyttänee Jaskon saappaita melko hyvin. Jaros on hoikka poika ja fyysisesti kunnossa. En tiedä, pelaako vielä tiistaina Savonlinnassa, mutta kovin kauas on turha ensimmäistä peliä siirtää, päävalmentaja Harri Ahola sanoo.

– Jarosilla ja (Kiekko-Vantaan tshekkihyökkääjä Milan) Kopeckyllä on ymmärtääkseni yhteistä historiaa, ovat ainakin nuorten maaotteluita pelanneet yhdessä, Ahola taustoittaa.

Kiekko-Vantaan toinen uusi sopimuspelaaja on 193-senttinen maalivahti Jussi Rynnäs, 21, joka on kolme edellistä kautta vartioinut Porin Ässien A-nuorten maalia. Tällä kaudella Rynnäs on pelannut yhden ottelun Mestiksessä Vaasan Sportin maalilla sekä seitsemän ottelua FPS:n veräjällä Suomi-sarjassa.

– Rynnäs sopii joukkueemme profiiliin nuorena, urallaan eteenpäin menossa olevana poikana, Ahola sanoo.

Kun Kiekko-Vantaa palaa sarjatauolta Savonlinnassa tiistaina 30. päivä, maalivahtikaksikon muodostavat toistaiseksi HIFK:sta lainalla jatkava Aleksis Ahlqvist ja Rynnäs. Kolmas maalivahti Joakim Wessman pääsee sairaslistalta lähitulevaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle