Penguins satsaa kevääseen - vahvisti keskikaistaansa Derick Brassardilla

NHL / Uutinen
Brassard vahvistaa Penguinsin keskushyökkääjäosastoa.
Kuva © Getty Images
Hallitseva mestari Pittsburgh Penguins hankki vahvistuksekseen keskushyökkääjä Derick Brassardin Ottawa Senatorsista.

Hyökkääjä Derick Brassard, 30, siirtyy vaihtokaupan myötä Ottawa Senatorsista Pittsburgh Penguinsiin. Vaihtokaupassa Senators vastaanottaa Penguinsilta puolustaja Ian Colen, maalivahti Filip Gustavssonin, ensimmäisen kierroksen varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen sekä kolmannen kierroksen varausvuoron kesän 2019 varaustilaisuuteen.

Brassardin lisäksi Penguins saa Senatorsilta hyökkääjä Vincent Dunnin sekä kolmannen kierroksen varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen.

Penguins suoritti samassa yhteydessä vaihtokaupan myös tulokasjoukkue Vegas Golden Knightsin kanssa. Golden Knights lähetti hyökkääjä Tobias Lindbergin Penguinsiin ja vastaanotti hyökkääjä Ryan Reavesin sekä neljännen kierroksen varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen.

Brassard on tehnyt tällä kaudella 58 ottelussa 18 maalia ja yhteensä 38 tehopistettä. NHL-urallaan hän on pelannut yhteensä 702 runkosarjaottelua edustaen Senatorsin lisäksi Columbus Blue Jacketsia ja New York Rangersia.

Keskushyökkääjän sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen, ja hänen sopimuksensa kuluttaa palkkakattoa viisi miljoonaa dollaria kaudessa. Osana vaihtokauppoja Golden Knights pidättää Brassardin vuosiansioista 40 prosenttia. Sopimuksensa päätyttyä Brassard on rajoittamaton vapaa agentti.

Cole, 29, on edustanut Penguinsia vuodesta 2015 lähtien, ja kuluneella kaudella hän on pelannut joukkueen riveissä 47 ottelua tehoin 3+10. Puolustajan nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, minkä jälkeen hän on rajoittamaton vapaa agentti.

Ruotsalaisvahti Gustavsson on Penguinsin toisen kierroksen varaus kesältä 2016. Gustavsson, 19, on pelannut tällä kaudella SHL-joukkue Luleå HF:ssa 18 ottelua torjuntaprosentilla 91,7.

Uutista päivitetty 24.2. klo 17.48: Lisätty päivitetyt tiedot Penguinsin ja Senatorsin välisestä vaihtokaupasta. Lisätty tiedot Penguinsin ja Golden Knightsin välisestä vaihtokaupasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle