TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Peliittojen valmennusryhmään runsaasti pelaajakokemusta - Tuomaisesta päävalmentaja

MESTIS / Uutinen
Tuomainen vaihtaa apuvalmentajan tehtävät päävalmentajan pestiin.
Kuva © Timo Savela
Heinolan Peliitat on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen kuluvalla kaudella joukkueen apuvalmentajana toimineen Marko Tuomaisen.

Marko Tuomainen toimii ensi kaudella Peliittojen päävalmentajana. Tuomainen saa myös avukseen paljon pelaajakokemusta, sillä joukkueen valmennusryhmän täydentävät Santeri Heiskanen ja Jani Keinänen. Kolmikolta löytyy yhteensä pelaajakokemusta Liiga-kaukaloista 1552 ottelun verran.

Heiskaselta löytyy aiempaa valmennuskokemusta Jokereiden junioreista sekä KHL-joukkue Avangard Omskin apuvalmentajan tehtävistä. Keinänen kuului puolestaan viime kaudella Viron maajoukkueen valmennusryhmään.

Tuomainen otti innolla vastaan uuden tehtävän ja hänellä on myös näkemys, millainen joukkue Heinolassa tullaan ensi kaudella näkemään.

− Otan pestin vastaan todella innoissani, ja on hienoa että saan jatkaa tänä vuonna aloitettua työtä myös ensi vuonna ja vastuuroolissa. Todella kiitollinen täytyy olla hallitukselle ja organisaatiolle, että he osoittavat luottamusta nuoreen valmentajaan jolla ei ole vielä päävalmentajakokemusta Mestis-tasolla, Tuomainen iloitsi.

− Ensi vuodesta on vaikea sanoa vielä isompia linjauksia, mutta tarkoitus on yrittää pitää tämän vuoden joukkue mahdollisimman hyvin kasassa ja jatkaa nykyisten pelaajien kehittämistä. Haluaisin joukkueen pelaavan raikasta modernia lätkää ja lisätä hieman fyysistä elementtiä. Haluan nähdä taitavan ja ilkeän joukkueen, jossa pelaajat ovat vastuussa toisilleen ja taistelevat loppuun asti joukkueen puolesta.

Päävalmentajan tehtävistä sivuun siirtyvä Lauri Merikivi jätti tehtävänsä hyvillä mielin ja jakoi kiitosta valmennusryhmälleen.

− Ammatillisesti mietittynä nyt on sopiva aika siirtyä hieman erilaiseen toimintaympäristöön. Olen todella kiitollinen Peliitoille tästä mahdollisuudesta ja luottamuksesta. Sain paljon oppia ja kokemusta näiden vuosien aikana, ja ne tulevat varmasti auttamaan minua jatkossa, Merikivi totesi.

− Olen saanut työskennellä todella ammattitaitoisten ihmisten kanssa, jotka ovat auttaneet minua tämän jutun läpiviemisessä. Isojen otsikoiden takana Jukka Varmanen, Marko Nieminen ja Marko Tuomainen ovat kaikki tuoneet valtavan ison panoksen tähän ja jättäneet merkittävän jäljen heinolalaiseen jääkiekkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle