JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Peliitat julkaisi ensimmäiset pelaajasopimukset - Väkeväinen palaa Heinolaan

MESTIS / Uutinen
Ville-Veikko Väkeväinen palaa takaisin Heinolaan.
Kuva © Miikka Jääskeläinen
Heinolan Peliitat tiedotti solmineensa yhteensä 13 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle, joista kaksi on koeaikasopimuksia. Myös valmennusasiat selkiytyivät kertaheitolla, kun viime kauden apuvalmentaja Lauri Merikivi siirtyy päävalmentajan pallille.

Edellisellä kaudella Peliittojen apuvalmentajana toiminut Lauri Merikivi on nimetty heinolalaisten tulevan kauden päävalmentajaksi. Aiemmin urallaan Merikivi on toiminut Kärppien B-nuorten päävalmentajana. Seurakseen penkin taakse Merikivi saa Jukka Varmasen ja slovenialaisen Lovro Bajc'n.

Valmennuskolmikon lisäksi Peliitat tiedotti solmineensa kauden 2014-2015 kestävät sopimukset yhteensä kolmen puolustajan ja kahdeksan hyökkääjän kanssa.

Heinolalaisille mieluisin pelaajauutinen lienee Ville-Veikko Väkeväisen paluu punanuttuun. Urallaan lähes 200 Mestis-ottelua Heinolassa tahkonnut Väkeväinen pelasi viime kaudella Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla EHC Lustenaussa. Väkeväinen tehtaili yhteensä 39 runkosarja- ja pudotuspeliottelussa tehot 6+23=29.

Viime kauden Peliittojen tehokkain puolustaja Christian Silfver rustasi nimensä vuoden jatkopahviin. 52 ottelussa syntyi mukavat 8+15=23 tehopistettä. Mikkelin Jukureista Peliitat kiinnitti 20-vuotiaan Roni Rukajärven ja koeajalla pelipaikkaa hakee Pelicansin A-nuorista Mikko Aronen.

Hyökkäyspäähän Peliitat kiinnitti peräti neljä omaa kasvattia, kun Tomi Stylman, Jesse Peltonen, Joona Rönkkö ja Niklas Westerlund allekirjoittivat sopimukset tulevalle sesongille. Myös jo useamman kauden Heinolassa kiekkoilleet Jukka Sompi ja Tuukka Rajamäki tekivät yksivuotiset jatkosopimukset ja Keravalta Peliitat saa takaisin vanhan tutun Kimi Koiviston.

Koeajalla pelipaikkaa hyökkäyspäähän hakee lahtelainen Aatu Viljanen. Tärkein kiinnitys hyökkäyspäähän on kuitenkin Miika Heikkilän jatkosopimus. Viime kaudella Heikkilä oli Peliittojen toiseksi tehokkain pelaaja ja paras maalintekijä 14+13=27 tehopisteellään.

» Lähetä palautetta toimitukselle