Pelicansille uudet omistajat

LIIGA / Uutinen
Lahden Pelicans tiedotti perjantai-iltapäivällä uusista omistajista. Lisäksi tilaisuudessa julkistettiin seuran uusi hallitus, sekä kerrottiin rahoitusjärjestelyistä. Uusia pelaajasopimuksia seura on ehtinyt tehdä kaksi.

Uudet omistajat ovat Pasi Nurminen, sekä yhtiöidensä kautta Sami Kallinen, Jarno Lindeman, Petri Kumpulainen
ja Tomi Veijalainen. Sijoitusryhmän jäseneet ovat kaikki toiselleen jo ennestään tuttuja. Heistä suurimman osan yhteensä 500 000 euron pottiin kantoi Nurminen, joka ei tilaisuuteen ehtinyt.

- Jos Pelicans nyt kuopattaisiin, olisi kiekkoilu liigatasolla olisi moneksi vuodeksi ohi. Sen verran sydän sykkii lahtelaiselle jääkiekolle, että aloimme miettiä, mitä sitten tekisi pimeinä talvi-iltoina, jos ei lätkämatseja pääsisi seuraamaan, Kallinen kertoi motiiveistaan antaa rahallista tukea.

Pelicans on myös myynyt omaisuuttaan, eli klubituoleja ja aitioita, 550 000 eurolla. Yhteensä rahaa saatiin kasaan siis 1 055 000 euroa. Omaisuuden myynnistä saamillaan rahoilla Lahden Pelicans Oy lyhentää vakuusvelkojaan. Järjestelyiden jälkeen Lahden Pelicans Oy:n talous on saatu tasapainoon.

- Nyt ollaan siinä tilanteessa, että Pelicansin kassassa on oikeasti rahaa. Tilanne ei todellakaan ole huono moneen muuhun liigaseuraan nähden, kertoi toimitusjohtaja Ilkka Kaarna.

Samalla tiedotettiin Lahden Pelicans Oy:n valitsemasta uudesta hallituksesta. Pelicansin hallitukseen tulee puheenjohtajaksi Ilkka Viljanen. Muut hallituksen jäsenet ovat Sami Kallinen, Jarno Lindeman, Petri Kumpulainen ja Pasi Nurminen.

Seuran toimitusjohtajana jatkaa Ilkka Kaarna. Uudeksi markkinointipäällikköksi on nimitetty entinen Pelicans-pelaaja Tomi-Pekka Kolu. Aiemmin markkinointipäällikön virkaa hoitanut Juha Heino siirtyy urheilu- ja tapahtumamarkkinoinnin pariin, ja yhteistyö hänen kanssaan jatkuu.

Uudeksi pelaajaksi Pelicansiin tulee Kimmo Pikkarainen. Puolustaja siirtyy Kiekko-Vantaalta, jossa hän teki viime kaudella 32 tehopistettä. Lisäksi jatkosopimuksen on tehnyt Jussi Saarinen. Molemmat sopimukset ovat vuoden mittaisia.

Saaneraus jatkuu

Kesken vielä kuluvaa kautta toteutunut saneerausohjelma jatkuu edelleen. Pelicans teki viime kaudella selvästi tappiollisen toiminnallisen tuloksen, joten Pelicansille jää 600 000 euroa saneerausvelkoja.

Ensi kautta koskevista luvuista Kaarnalla oli antaa suhteellisen tarkat tarkat arviot.

- Liikevaihto on noin 2,6-2,7 miljoonaa euroa. Yhteistyökumppaneilta saadaan noin 900 000-1 000 000 euroa, pääsylipuista 800 000-850 000 euroa ja loput tulee pääosin tv-rahana sekä ravintolatuottona.

- Tämä tarkoittaa alle 3000 maksanutta katsojaa per peli. Vapaalippulaisten kansa siis noin 3200 katsojaa peliä kohden. Teemme lipunhinnoissa nousua ja laskua. Hintojen nousu tapahtuu parhaiden paikkojen lipuissa.

Vaikka tilanne näyttää lahtelaisvinkkelistä katsottuna pitkästä aikaa valoisalta, ei Pelicansin rämpiminen myös ensi kaudella tulisi varmasti kenellekään yllätyksenä.

- Ei tarvitse lähteä kauteen peukut pystyssä, vaan meillä on puskuria myös toiseen suuntaan. Emme missään tapauksessa ole ensi kauden lopussa samassa tilanteessa kuin tämän kauden lopussa. Eli tilanne antaa mahdollisuuden toimia pitkällä tähtäimellä, Kaarna vakuutteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle