Pelicansille jatkosopimuksia ja nuori maalivahti Helsingistä

LIIGA / Uutinen
Leimu jatkaa ensi kaudenkin Lahdessa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Pelicans kertoi tehneensä sopimuksen maalivahti Joona Voutilaisen kanssa. Maalivahtihankinnan lisäksi joukkue teki jatkosopimukset seitsemän pelaajan kanssa.

Maalivahti Joona Voutilainen siirtyy Pelicansiin Jokereiden A-nuorista. 19-vuotias vahti torjui helsinkiläisjoukkueen maalilla 35 ottelua torjuntaprosentilla 92,4 ja hänet valittiin sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Voutilaisen sopimus on kaksivuotinen.

− Joonan tehtävänä on kirittää "Jaskaa" [toinen maalivahti Janne Juvonen] ja jos mies ansaitsee, niin saa myös peliaikaa. Joona tulee tänne erittäin motivoituneena ja haluaa kehittyä eteenpäin. Kyseessä on kookas maalivahti, joka vaikuttaa mentaalisesti kovalta jätkältä. Mies ei pelännyt kertoa itse, että on ihan hyvä. Se on aika tärkeää ja teki minuun vaikutuksen. Meillä on se eri systeemi, että ei luvata peliaikaa, vaan se on ansaittava, kertoi Pelicansin apuvalmentaja Pasi Nurminen.

Voutilaisen sopimuksen lisäksi lahtelaisseura on tehnyt sopi jatkosta seitsemän pelaajan kanssa. Puolustus päässä jatkavat tehokkaan kauden pelannut Juha Leimu, Nico Manelius, Juha-Pekka Pietilä sekä Roni Rukajärvi. Rukajärven sopimus on 1+1-vuotinen, muiden yksivuotiset.

Hyökkäykseensä Pelicans kiinnitti kaksivuotisilla sopimuksilla Joonas Alanteen sekä Aleksi Rekosen. 1+1-vuotisilla sopimuksilla Lahdessa jatkavat puolestaan Kimi Koivisto ja Roope Elimäki.

− Nyt kiinnitetyt kaverit ovat tulevaisuuden pelaajia, joilla liike ja motivaatio ovat kunnossa. Ne ovat tärkeitä juttuja. Nämä kaverit tuovat sellaista balanssia meidän touhuun ja näistä kuullaan vielä isosti, kun tässä aika menee eteenpäin. Aika lahtelainenhan tämä paketti alkaa olemaan, kommentoi Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen.

Pelicansilla on nyt sopimukset 23 pelaajan kanssa ja joukkueeseen haetaan vielä 2-5 pelaajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle