Pelicans sopimuksiin omien nuortensa kanssa - Mestiksessä tehoillut Salonen testiin

LIIGA / Uutinen
Salonen pelasi tehokkaan kauden KeuPassa.
Kuva © Petteri Äikäs
Lahden Pelicans on tehnyt 1+1-vuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Niko Kivelän kanssa. Lahtelaisryhmä teki lisäksi neljän nuoren pelaajan kanssa juniorisopimukset ja sai testiin hyökkääjä Samuel Salosen.

Niko Kivelä pelasi päättyneellä kaudella Pelicansissa 11 Liiga-ottelua, joissa tehtaili kaksi täysosumaa. 22-vuotias laitahyökkääjä pelasi kauden aikana myös Pelicansin A-nuorissa sekä Peliitoissa. Mestiksessä hän iski 16 ottelussa tehot 3+1 ja Nuorten Liigassa 10 ottelussa pisteet 7+4.

Pelicans kiinnitti myös omista junioreistaan puolustajat Toni Hannukkalan ja Jarkko Pynnösen sekä hyökkääjät Roope Mäkitalon ja Miika Tiihosen. 18-vuotias Mäkitalo tehtaili Nuorten Liigassa viime kaudella 38 ja 19-vuotias Tiihonen 40 pistettä. Hannukkala kokosi puolestaan 14 tehopistettä ja Pynnösen pistetili karttui 10 pisteellä.

− Tätä varten on tehty hommia monta vuotta. Totta kai ollaan tyytyväisiä tästä mahdollisuudesta ja treenaaminen jatkuu entistä kovempana. Pelipaikoista on kova taistelu ja tavoitteena on tietenkin saada mahdollisimman paljon Liiga-pelejä vyölle, Mäkitalo kommentoi.

Uutena kasvona lahtelaisryhmään liittyi KeuPassa viime kaudella kiekkoillut Samuel Salonen, joka hakee paikkaa joukkueesta koeajalla. 22-vuotias laitahyökkääjä oli päättyneellä kaudella Mestiksen pistepörssin kolmas tehoilla 17+37.

− Pyrimme tuottamaan entistä enemmän pelaajia Liiga-joukkueeseen omista junioreistamme. Kyseiset pelaajat ovat osoittaneet potentiaalia taistella paikasta Liiga-miehistössä. Tämän lisäksi heille aukeaa loistava mahdollisuus miesten peleihin Heinolassa. Yhteistyö Peliittojen kanssa tuo hyvää ja luontevaa jatkoa junioripolkuun, kertoi Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle