Pelicans-puolustukseen uusi kasvo Jukureista - Karalahti matkaa Lahteen

LIIGA / Uutinen
Karalahti pelasi kaksi kautta Jukureissa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Lahden Pelicans on tehnyt sopimuksen puolustaja Keni Karalahden kanssa. Hyökkäykseensä lahtelaisryhmä kiinnitti puolestaan jatkosopimuksella Jonne Jantusen.

Yksivuotisella sopimuksella Pelicansiin siirtyvä Keni Karalahti pelasi kaksi edelliskautta Jukureissa. Mikkeliläisryhmässä 25-vuotias puolustaja keräsi päättyneellä kaudella 43 ottelussa yhdeksän tehopistettä. Karalahti oli mikkeliläisjoukkueen tehotilaston kärkinimi lukemalla +5. 

Oikealta laukova puolustaja on lahtelaisryhmän tulevan kauden päävalmentaja Ville Niemiselle tuttu pelaaja jo pidemmältä ajalta. Nieminen oli viime kaudella Jukureiden apuvalmentajana ja sitä ennen toimi päävalmentajana KeuPassa, jossa myös Karalahti pelasi samaan aikaan. Ennen Mestikseen siirtymistään Karalahti pelasi III divisioonassa.

− Karalahti on ottanut kovia harppauksia urallaan ja seuraavan stepin aika on täällä Lahdessa. Potentiaalia on jatkaa kovaa kehitystä entisestään, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Pelicans teki lisäksi 1+1-vuotisen jatkosopimuksen lupaavan Jonne Jantusen kanssa. 21-vuotias hyökkääjä teki päättyneellä kaudella liigadebyyttinsä ja iski kauden aikana 21 ottelussa tehot 1+5. 

− Jantunen tuli viime kaudella hienosti sisään Liigaan ja osoitti, että mies kuuluu tälle tasolle, totesi Laukkanen.

Hyökkääjä Miika Tiihosen sopimus puolestaan on purettu. 21-vuotias hyökkääjä siirtyi lahtelaisjoukkueeseen 2014, mutta ei ehtinyt saamaan tililleen yhtään liigaottelua. Päättyneellä kaudella hän pelasi Pelicansin A-nuorissa 25 ottelua tehoin 17+5. Sen lisäksi hän esiintyi Peliittojen ja Hermeksen riveissä yhteensä 14 Mestis-ottelussa, joissa teki tehot 2+2.

» Lähetä palautetta toimitukselle