JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Pelicans pestasi Paakkolanvaaran

LIIGA / Uutinen
Lahden Pelicans julkisti kevään ensimmäisen uuden pelaajahankintansa. Lahtelaisryhmään liittyy Kärpistä siirtyvä keskushyökkääjä Tommi Paakkolanvaara kaksivuotiselle sopimuksella. Samalla Pelicans julkisti kapteeni Erik Kakon jatkosopimuksen.

Tommi Paakkolanvaara, 26, on pelannut koko uransa kasvattajaseurassaan Kärpissä, lukuun ottamatta lyhyitä visiittejä farmiseura Kajaanin Hokissa. Oulussa hän rutinoitui päättyneellä kaudella joukkueen kolmossentterinä, mutta ylempiin ketjuihin pääsy avautui vain muiden ollessa loukkaantuneena. Paakkolanvaaran Pelicans-sopimus on kaksivuotinen.

– Viime kaudella tuli olo, että on aika hakea uutta joukkuetta ja kaupunkia. Pelicans tuli ja tarjosi sopimusta. Muutama muukin oli, mutta näin tämän parhaana, Paakkolanvaara totesi.

– Olen tyytyväinen saamastani mahdollisuudesta. Joukkue näyttää hyvältä ja vaihtuvuus on jälleen pientä. Päättyneellä kaudella mitalipelit jäivät voiton päähän, joten tulevaisuudessa mitali on hyvinkin mahdollinen.

Paakkolanvaara on yltänyt kolmella SM-liigakaudella yli 20 tehopisteeseen runkosarjassa. Paras kausi 2007–08 tuotti 13+13 pistettä. Neljän SM-kullan sekä hopean ja pronssin lisäksi hänen palkintokokoelmaansa kuuluu kauden herrasmiespelaajalle jaettava Raimo Kilpiö -palkinto toissa keväältä.

Pelicansissa Paakkolanvaaralle kaavaillaan isoa tonttia. Pelaajamarkkinat käyvät tällä hetkellä kuumina ja talouden taantuma sekä ensi kauden kokoonpanosupistukset sekottavat pakkaa entisestään.

– Haettiin suomea puhuvaa keskushyökkääjää. Markkinoilla oli yllättävän paljon pelaajia tarjolla, mutta olemme tosi tyytyväisiä, että saimme sen, jonka markkinoilta halusimme, Pelicansin päävalmentaja Mika Toivola taustoittaa.

Pelicans solmi jatkosopimuksen pitkäaikaisen kapteeninsa Erik Kakon kanssa. Pian 38 vuotta täyttävän puolustajan sopimus on yksivuotinen. Kakko pelasi menneellä runkosarjakaudella 49 ottelua tehoilla 3+5.

Lisäksi seura on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen 20-vuotiaan Janne Tavin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle