HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00

Pelicans pestasi Kauppilan ja Pirjetän

LIIGA / Uutinen
Pelicans julkisti vapunaattona kolme uutta hankintaa. Joukkueeseen liittyy paluumuuttajana lahtelaiskasvatti Jari Kauppila sekä uusina miehinä Lasse Pirjetä ja Janne Tavi.
haastattelu

Kokeneella sentterikaksikolla näytön paikka
[lue lisää]

Keskushyökkääjä Jari Kauppilan paluu Lahteen oli odotettu siirto. Kauden päätteeksi Elitserien-mestaruutta HV-71:n kanssa juhlinut Kauppila on pelannut viimeksi Pelicansissa kaudella 2003-04, jolloin hän siirtyi kevääksi Ruotsin Leksandiin. Sen jälkeen hän pelasi kaksi kautta Turun Palloseurassa ennen siirtymistään HV-71:een.

Kokenut hyökkääjä Lasse Pirjetä sen sijaan on aivan uusi kasvo Pelicansin pukukopissa. 78 A-maaottelun mies tuo Pelicansiin runsaasti kokemusta, sillä hänellä on tilillään 449 SM-liigaottelua (tehot 139+166) ja 146 NHL-peliä (23+27). Pirjetä pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa.

– Haimme kahta keskushyökkääjää kahden lähteneen tilalle. Kotimaisuus oli etusijalla, ja siinä onnistuimme, Pelicansin toimitusjohtaja Ilkka Kaarna kommentoi hankintoja.

– Haemme vielä puolustajaa sekä mahdollisesti maalivahtia, jos Antti Niemi lähtee, Kaarna jatkoi viitaten Niemen mahdolliseen NHL-sopimukseen.

Hyökkääjä Janne Tavi, 18, on pelannut viime vuosina Jokerien juniorijoukkueissa. Päättyneellä kaudella hän keräsi A-nuorten SM-liiga 41 ottelussa tehot 17+25=42. Tavi on tuttu mies myös nuorten maajoukkueista.

Pelicansilla on nyt 27 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Uusista sopimuksista Kauppilan paperi on kaksivuotinen, muut yksivuotisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle