Pelicans nappasi kaksi puolustajaa HIFK:sta - Teppo ja Kaski siirtyvät Lahteen

LIIGA / Uutinen
Teppo kiekkoilee jatkossa Pelicans-paidassa.
Kuva © Jussi Puuri
Lahden Pelicans vahvistaa takalinjojaan Oliwer Kaskella ja Miihkali Tepolla. Lahtelaisseura teki lisäksi juniorisopimukset kahden pelaajan kanssa.

Miihkali Teppo ja Oliwer Kaski siirtyvät Pelicansin riveihin HIFK:sta. Tepon sopimus on yksivuotinen, kun taas Kasken kontrahti kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Teppo on HIFK-kasvatti ja pelasi ensimmäiset liigapelinsä helsinkiläisryhmässä kaudella 2013-14. Päättyneellä kaudella 25-vuotias puolustaja kokosi runkosarjassa 36 ottelussa tehot 3+7. Pudotuspeleissä hän esiintyi 10 ottelussa ilman tehopisteitä.

− Teppo on vahva ja monipuolinen pakki, joka tuo kokoa meidän puolustuspäähän. Odotamme myös Tepolla olevan potentiaalia kehittyä edelleen ja toivomme, että se ulosmitataan täällä Lahdessa, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoi.

Porilaislähtöinen Kaski pelasi juniorivuotensa Ässissä ja siirtyi sieltä NCAA-yliopistosarjaan. HIFK:hon 22-vuotias puolustaja siirtyi kesken kauden 2016-17 Pohjois-Amerikasta. Päättyneellä kaudella oikealta laukova puolustaja iski runkosarjassa 49 ottelussa tehot 9+7. Pudotuspeleissä hänen pistepussinsa karttui 13 ottelussa seitsemällä tehopisteellä.

− Kaski on erittäin lahjakas ja kiekollisesti taitava puolustaja, jonka kätisyys on lisäksi iso etu meille. Keväällä Kaski todisti, että on parhaimmillaan kovissa peleissä ja tällä hetkellä miehen kehityskäyrä on vahvasti ylöspäin, Laukkanen kuvaili.

Lahtelaisseura kertoi tehneensä lisäksi juniorisopimukset puolustaja Toni Hannukkalan sekä hyökkääjä Lauri Heinon kanssa. Molemmat pelasivat päättyneellä kaudella sekä Pelicansin A-nuorissa että Peliitoissa.

− Kaksikko tulee taistelemaan ensi kauden pelipaikoista Liigassa. Molemmilla on vielä paljon töitä edessä, mutta kaikki edellytykset ottaa seuraava steppi uralla. Kesä on heille erittäin tärkeä, Laukkanen totesi.

Pelicansin kesäharjoitteluryhmässä on mukana lisäksi 19-vuotias puolustaja Santtu Kinnunen, joka edusti päättyneellä kaudella myös Pelicansin A-nuoria sekä Peliittoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle