BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Pelicans isoilla pelaajakaupoilla

LIIGA / Uutinen
Lahden Pelicansiin säästötalkoot jatkuvat. Tshekkipuolustaja Radek Philipp ja jenkkilaitahyökkääjä Mike Lephart siirtyvät Espoon Bluesin riveihin, ja Jari Kauppilan uusi osoite on Leksand. Espoosta Lahteen siirtyvät Joni Tuominen ja Matti Näätänen.

Pelicansin kapteenina toiminut Kauppila jäi monta kertaa yksin kultakypärän loisteensa kanssa, joskin myös hänelle sattui useita vaisuja päiviä. Pelintekijä oli tullut seuraan kohtalaisen menestyksen toivossa, mutta kahden sukelluskauden jälkeen osoite muuttui pysyvästi. Sopimus Leksandin kanssa kattaa myös ensi kauden.

Pelicansin valmennusportaan ja pelaajatarkkailun edustajat vakuuttuivat viime kevään Tshekin vierailullaan isokokoisen Radek Philippin taidoista. Seura teki hänen kanssaan suoraan kaksivuotisen sopimuksen. Philippin sopimus Bluesin kanssa kattaa loppukauden, eikä hän toimitusjohtaja Jorma Kososen mukaan todennäköisesti jatka Pelicansissa ensi kaudella.

Harjoitusotteluissa varmaa työtä tehneen Philippin peli ei kulkenut enää SM-liigassa aivan toivotulla tavalla. Siitä osoituksena kaavaillulle ykköspuolustajalle vaatimaton pistesaalis 1+4 ja teholukema -15.

Mike Lephart tuli Lahteen marras-joulukuun vaihteessa. Hän oli Pelicansin kakkosvalmentajalle Leigh Mendelsonille tuttu vuosien takaa. Mitään sateentekijää hänestä ei odotettukaan, mutta hyvä taisteluasenne ei riittänyt paikkaamaan sitä, että ensimmäisen tehopisteen saalistaminen vei toistakymmentä ottelua. Lopullinen pistesaldo Pelicansissa oli 2+2.

Viime aikoina Lephart oli jo hieman paremmin juonessa mukana. Hän joutui huilamaan torstaisen JYP-ottelun edellisessä pelissä olkapäähän tulleen tällin takia. Bluesiin siirtymisen ehtona on, että vamma ei ole liian vakava. Asiaa selviää perjantain lääkärintarkastuksessa.

20-vuotias hyökkääjä Matti Näätänen oli Bluesin viime kauden yllättäjä alkukaudesta. Sittemmin meno hiipui, ja tällä kaudella hän on pelannut pääasiassa A-nuorten sarjaa. SM-liigaotteluita on kertynyt vain kahdeksan, mutta nyt peliaikaa on luvassa enemmän.

Puolustaja Joni Tuominen on jo tullut tutuksi Pelicansille tämän kauden aikana. Hän oli ensin lainassa lahtelaisseurassa ennen joulua, ja tammikuussa hän tuli uudestaan hakemaan pelipaikkaa lintulaumasta. Valmentaja Petteri Sihvosen toive toteutui Tuomisen loppukauden sopimuksen myötä.

Pelicansista kasvattajaseuraansa Sportiin lainattu puolustaja Jussi Heikkinen palaa Lahteen loppukaudeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle