TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Pelicans hankki Tuukka Mäkelän ja teki viisi jatkosopimusta

LIIGA / Uutinen
Lahden Pelicans on tehnyt jatkosopimukset Jani Forsströmin, Mikko Heiskasen, Henri Heinon, Kari Sihvosen ja Olli Julkusen kanssa. Uutena lahtelaisryhmään liittyy Lukosta saapuva puolustaja Tuukka Mäkelä.
kommentit

Haussa vielä hyökkääjä ja kaksi puolustajaa
[lue lisää]

Pelicans jatkaa maltillisen vaihtuvuuden pelaajapolitiikkaa. Viiden jatkosopimuksen ja yhden uuden pelaajan myötä joukkueella on kasassa kaikkiaan 23 pelaajasopimusta. Uusia hankintoja tulee enää korkeintaan kolme, seurajohto linjaa.

Uutena kasvona Lahteen saapuu jykevä - 189-senttinen ja 103-kiloinen - puolustaja Tuukka Mäkelä Lukosta yksivuotisella sopimuksella. HIFK-kasvatti täyttää Sami Heleniuksen jättämän fyysisen puolustajan aukon Pelicansin pakistossa. Kasvattajaseurastaan lähdettyään Mäkelä, 24, on pelannut HPK:ssa ja Lukossa. Hänen liigauransa pistesaldo on 9+21.

Pelicansin vanhoista sopimuspelaajista jatkosopimuksen tekivät puolustajat Jani Forsström ja Mikko Heiskanen sekä hyökkääjät Henri Heino, Olli Julkunen ja Kari Sihvonen. Forsströmin, Heinon ja Julkusen sopimukset ovat kaksivuotisia, Heiskasen yksivuotinen ja Sihvosen mallia 1+1.

21-vuotias Forsström valtasi päättyneellä kaudella paikan Pelicansin vakiomiehistöstä. Uran ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa liigamaali syntyi tammikuussa, ja sen lisäksi saaliksi tuli kaksi syöttöä. Mikko Heiskanen, 21, sen sijaan ei pelannut tällä kaudella Pelicansissa peliäkään, vaan hän oli koko kauden HeKin riveissä. Raamikas puolustaja on kuitenkin debytoinut Pelicansin edustuksessa jo kaudella 2005−06 ja tilille on kertynyt 17 liigaottelua.

Henri Heino ja Kari Sihvonen pelasivat loppukaudesta pitkään yhtäjaksoisesti ketjukavereina. Keskushyökkääjä Heino teki rikkovasta roolistaan huolimatta runkosarjakaudella 17 tehopistettä. Sihvosen saldo oli vain 8 pistettä, mutta Pelicansin jäähypörssissä raatajahyökkääjä oli ykkönen 128 minuutilla.

Olli Julkunen oli runkosarjassa Pelicansin toiseksi paras maalintekijä 15 osumalla. Kovaa laukovan laitahyökkääjän lisäksi Pelicansilla on tällä hetkellä vain viisi oikealta ampuvaa pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle