Pelicans hankki kaksi tšekkipelaajaa − haaviin jäi maalivahtilupaus Jakub Skarek

LIIGA / Uutinen
Jakub Skarek vaihtaa maisemaa Tšekistä Suomeen.
Pelicans hankki riveihinsä tšekkipelaajat Hynek Zohornan ja Jakub Skarekin.

Pelicans on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Hynek Zohornan, 27, kanssa. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2019−20. Sopimus maalivahti Jakub Skarekin, 18, kanssa kattaa puolestaan kaksi seuraavaa kautta, ja siihen sisältyy optio kaudesta 2020−21.

Zohorna on pelannut koko ammattilaisuransa ajan Tšekissä. Kuluneella kaudella hän teki HC Kometa Brnon riveissä 51 ottelussa tehopisteet 9+13. Pudotuspeleissä hän oli joukkueensa tehokkain pelaaja tehden 14 ottelussa tehopisteet 8+7.

− Hyvin liikkuva Zohorna on äärimmäisen taitava ja isokokoinen hyökkääjä, joka haluaa tulla Lahteen ottaakseen seuraavan stepin urallaan. Mies pelasi Brnossa laitahyökkääjänä, mutta Zohorna haluaa olla ensisijaisesti nimenomaan keskushyökkääjä, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoi joukkueen verkkosivuilla.

− Zohornalla on edellytykset olla Liigan kirkkaimpia tähtiä, Laukkanen sanoi.

Vuonna 1999 syntynyt Skarek on yksi ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden parhaista maalivahtilupauksista. Päättyneellä kaudella Skarek torjui Tšekin pääsarjassa HC Dukla Jihlavassa 21 ottelua torjuntaprosentilla 91,3.

Maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla HC Litomericessä hän pelasi kymmenessä ottelussa torjuntaprosentilla 94,2. Lisäksi Skarek edusti Tšekkiä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

− Olemme iloisia, että hän valitsi Pelicansin useiden kiinnostuneiden seurojen joukosta. Skarek on hyvä aisapari Juho Olkinuoralle ja miehellä on kaikki edellytykset kasvaa nopeallakin aikataululla ykkösvahdiksi, Laukkanen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle