Pelicans hankki hyökkäysvoimaa Mestiksestä ja Itävallasta − "Salo on loistava luistelija ja taitava hyökkääjä"

LIIGA / Uutinen
Niklas Salo oli kuluneella kaudella SaPKon kärkipelaajia.
Kuva © Antti Varonen
Niklas Salo ja Manuel Ganahl vahvistavat Pelicansin hyökkäystä yksivuotisilla sopimuksilla.

Pelicans on hankkinut hyökkäykseensä SaPKossa kaksi edellistä kautta pelanneen Niklas Salon, 23, sekä Itävallan maajoukkuepelaaja Manuel Ganahlin, 27. Salon sopimus on yksivuotinen ja se kattaa option kahdesta seuraavasta kaudesta. Ganahlin yksivuotiseen sopimukseen liittyy optio kaudesta 2019−20.

Kuluneella kaudella Salo pelasi SaPKossa ja oli runkosarjassa joukkueen tehokkain pelaaja tehopistein 22+27. Pudotuspeleissä hän pelasi 14 ottelua pistein 3+11. Hyökkääjä voitti SaPKossa pronssia tällä kaudella ja mestaruuden viime kaudella.

− Salo on loistava luistelija ja taitava hyökkääjä. Mestiksessä hänestä on kehittynyt kokonaisvaltaisempi pelaaja ja uskomme, että nyt on hänen aikansa lyödä läpi myös Liigassa, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoi Pelicansin verkkosivuilla.

Ganahl on pelannut koko ammattilaisuransa ajan Itävallassa, ja Pelicans on hänelle uran ensimmäinen joukkue maan ulkopuolelta. Ganahl on ollut viime vuosina vakiokasvo myös Itävallan A-maajoukkueessa. Keväällä 2015 hän edusti Itävaltaa MM-kisojen korkeimmalla tasolla, vuonna 2016 ja 2017 hän pelasi 1. divisioonan MM-kilpailuissa.

− Ganahl on erittäin hyvä kahden suunnan hyökkääjä, joka on tilannevahva ja nopeajalkainen. Miehellä oli kova halu tulla Suomeen ja Pelicansiin, Laukkanen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle