Pelaajayhdistyksen Wallinheimo asettui aiemmin julkisesti Jokerien Semir Ben-Amorin puolelle, nyt HIFK:n Tyrväistä vastaan – puhui aiemminkin "kiekkoyhteisöstä"

LIIGA / Uutinen
Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on joutunut kohun keskelle.
Kuva © Juha Sorri
Jääkiekon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo tuomitsi HIFK:n Juhani Tyrväisen poikittaisen mailan. Muutama vuosi sitten hän puolusti Jokerien Semir Ben-Amoria julkisesti.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo on ollut viime päivinä kohun keskellä. Hän tuomitsi HIFK:n Juhani Tyrväisen Kärppien Kristian Vesalaiseen kohdistaman poikittaisen mailan julkisesti mikroblogipalvelu Twitterissä henkilökohtaisella käyttäjätilillään. Liigan kurinpitodelegaatio ei ollut ehtinyt edes tehdä tapahtuneesta virallista kurinpitotapausta.

− Tällaiset teot eivät saa kyllä minkäänlaista ymmärrystä jääkiekkoyhteisössämme, Wallinheimo totesi twiitissään.

Viime lauantain Kärppien ja HIFK:n välisessä ottelussa tapahtunut Tyrväisen poikittaisen mailan isku Vesalaisen polveen nousi nopeasti tämän hetken kuumimmaksi puheenaiheeksi Liigassa. Tyrväinen sai tiistaina teostaan kuuden ottelun pelikiellon.

Wallinheimon ennenaikainen ja yksittäisen pelaajan yksittäisen teon tuomitseva kannanotto vie hänet johtamansa yhdistyksen hallituksen käsittelyyn.

Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Wallinheimo ottaa kantaa yksittäisen pelaajan yksittäiseen tekoon.

Vuonna 2012 Wallinheimo puolusti julkisesti Semir Ben-Amoria sen jälkeen, kun Jokerien hyökkääjälle oli langetettu 18 ottelun mittainen pelikielto HIFK:n Ville Peltoseen kohdistuneesta päällekarkauksesta:

– Kyllä olemme Ben-Amoriin aktiivisesti olleet yhteydessä. Hän on kuitenkin ihminen, joka teki valitettavan teon. Nyt toivomme, että Jokeri-joukkue ja koko kiekkoyhteisö on hänen apunaan.

– Häntä ei saa nyt hylätä. Semiriä tuetaan kuten muitakin pelaajia, Wallinheimo totesi vuonna 2012 MTV:lle.

Urallaan muun muassa JYPin maalilla torjunut ja maajoukkueessakin esiintynyt kansanedustaja (kok.) sanoi tuolloin ymmärtävänsä, että pelin tiimellyksessä voi hetkeksi niin sanotusti pimetä.

− Ilman muuta autetaan kaikkia pelikieltoja saaneita, jos tarvetta on. Rangaistuksen saamisen jälkeen ketään ei jätetä hylätyksi tekostensa takia, Wallinheimo selittää lausuntojaan nyt Jatkoajalle.

Syyskuun ensimmäisen päivänä 2012 Jokerit ja HIFK ottivat yhteen silloin pelatussa European Trophy -ottelussa. Tuossa ottelussa Jokerit-hyökkääjä Ben-Amor hyökkäsi rajusti HIFK:n Peltosen kimppuun ja löi jäässä maannutta jääkiekkolegendaa useita kertoja. Peltonen menetti muun muassa iskujen seurauksena osittain tajuntansa. Ben-Amor sai 18 ottelun mittaisen pelikiellon, ja lisäksi poliisi aloitti asiasta esitutkinnan. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ben-Amorin sakkorangaistukseen pahoinpitelystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle