Pekka Tirkkonen SaPKon päävalmentajaksi

MESTIS / Uutinen
Savonlinnan Pallokerho on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen Pekka Tirkkosen, 40. Pelaajauransa viime kevääseen päättäneen Tirkkosen valmennuspesti on uran ensimmäinen. Sunnuntaina erotettu Jori Kokkonenkin jatkaa savonlinnalaisjoukkueen palveluksessa ja ottaa hoitaakseen lomautettavan toimitusjohtajan Markku Piirisen tehtäviä.

Tirkkonen on SaPKon oma kasvatti. Tirkkonen lähti SaPKosta maailmalle kauden 1986-87 jälkeen ja se jäi pelaajana miehen viimeiseksi SaPKossa.

SM-liigassa Tirkkonen edusti urallaan TPS:aa, KalPaa ja SaiPaa. Tirkkonen voitti mittavalla maajoukkueurallaan nuorten MM-kultaa 1987, nuorten EM-kultaa 1986 ja Kanada Cupin pronssia 1991. Tirkkonen on kolminkertainen Suomen mestari. Uralle mahtui myös kolme Tanskan mestaruutta Herning Blue Foxin riveissä.

Edellinen SaPKo-valmentaja Jori Kokkonen erotettiin tehtävistään sunnuntaina. Kokkosen alaisuudessa joukkue ehti voittamaan tällä kaudella vasta yhden ottelun. Jatkossa Kokkonen siirtyy toimiston puolelle, sillä toimitusjohtaja Markku Piirinen on lomautettu joulukuun alusta lukien.

– Syyt lomautukseen ovat tuotannolliset ja taloudelliset. Tulossa ovat vaikeat ajat, kuten maailmalta ollaan kuultu. Kuluihin on tullut kaikenlaisia nousuja jo tässä vaiheessa. Lisäksi varaudumme mahdolliseen joukkueen vahvistamiseen, selvittää seuran puheenjohtaja Vesa Kutvonen Itä-Savo -lehdessä.

Pekka Tirkkosen ensimmäinen ottelu päävalmentajana on kuluvan viikon perjantaina (7.11.), kun SaPKo saa kotihallissa vastaansa Kouvolan KooKoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle