Pekka Kangasalustasta Jukureiden uusi päävalmentaja - "Hänellä on tähän tehtävään vaadittavaa intohimoa ja osaamista"

LIIGA / Uutinen
Kangasalusta (kesk.) luotsaa Jukureita tulevalla kaudella.
Kuva © Tero Liikanen
Maajoukkueen valmennusryhmään tällä hetkellä kuuluva Pekka Kangasalusta on Mikkelin Jukureiden uusi päävalmentaja.

Jukureilla oli päävalmentajasopimus tulevasta kaudesta Risto Dufvan kanssa, mutta sopimus purettiin yllättäen maaliskuun alkupuolella. Uuden valmentajan rekrytointiprosessi tuli päätökseensä perjantaina, kun mikkeliläisseura tiedotti tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen Pekka Kangasalustan kanssa.

− Kauden jälkeen rakennettiin urheiluorganisaation vastuut ja määriteltiin speksit, minkälaisen päävalmentajan Jukurit tarvitsee. Pekalla on tähän tehtävään vaadittavaa intohimoa ja osaamista, kuvaili Jukureiden urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen.

− Olen tutustunut Jukurien joukkueeseen, valmennustiimiin sekä organisaatioon ja koen olevani tähän tehtävään juuri oikea mies, Kangasalusta kommentoi.

Pelaajaurallaan yli 300 Liiga-ottelua pelannut Kangasalusta kuuluu tällä hetkellä Suomen maajoukkueen valmennusryhmään. Hän on Liigassa toiminut aiemmin Ilveksen ja HIFK:n apuvalmentajana. Päävalmentajakokemusta 40-vuotiaalla Kangasalustalla on Mestiksen Kiekko-Vantaasta sekä Ilveksen A-nuorista.

− Päävalmentajan paikka Liigassa on ollut tavoitteeni ja nyt olen siihen tehtävään valmis, Kangasalusta linjasi.

Kangasalustan kanssa Jukureiden valmennusryhmän muodostavat apuvalmentaja Juuso Hahl, fysiikkavalmentaja Teemu Suokas ja maalivahtivalmentaja Mika Tarvainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle