Pavel Vostrak JYP:stä Jokereihin

LIIGA / Uutinen
Sarjakakkonen Jokerit on vahvistanut hyökkäystään JYP:n tshekkipelaaja Pavel Vostrakilla. Vostrak siirtyy Jokerien riveihin heti ja pelaa avausottelunsa uudessa joukkueessaan sunnuntaina Bluesia vastaan.

Vostrakin sopimus JYP:n kanssa kattoi myös ensi kauden, mutta Jokerit osti sopimuksen itselleen eli Vostrak jatkaa Helsingissä myös ensi syksynä. 30-vuotias tshekki on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan 38 ottelussa yhdeksän maalia ja antanut yhdeksän maalisyöttöä. Vostrak on tshekkihyökkääjäksi epätyypillisen vahva ja fyysinen, ja hänen parhaita ominaisuuksiaan on tulinen lyöntilaukaus.

- Emme kyenneet löytämään Pavelille kolmosketjua parempaa roolia, sillä meillä on kaksi hyvää ketjua, joita ei kannata hajottaa. Pavel on sen tasoinen pelaaja, että myös pelaaja itse ansaitsee paremman näyttöpaikan. Me emme hänestä saaneet irti sitä mitä toivoimme; toivottavasti hän saa Jokereissa paremman paikan ja parempia onnistumisia, kertoi JYP:n toimitusjohtaja Jukka Seppänen SaiPa-ottelun jälkeen.

JYP:llä oli Seppäsen mukaan ollut jo jonkin aikaa päällä eri vaihtoehtojen katsastus Vostrakin tulevaisuutta ajatellen. Aloite siirtoon tuli Jokerien puolelta, ja myös pelaaja itse suhtautui asiaan lopulta myönteisesti päästessään hyvään joukkueeseen pelaamaan hyvien pelaajien kanssa.

- Pääsimme nopeasti kaikkia osapuolia - myös pelaajaa - tyydyttävään ratkaisuun. Vostrakilla oli vahva halu jatkaa Suomessa. Jokereissa hän katsoi saavansa sellaisia kavereita ympärilleen, jotka pelaavat sillä tavalla kuin hänkin pelaa eli taitavaa tshekkikiekkoa, Seppänen jatkoi.

JYP:n päävalmentaja Matti Alatalo harmitteli tulivoiman heikentymistä Vostrakin lähdön myötä, mutta kykeni näkemään asian molemmat puolet.

- Kyllähän tämä meidän hyökkäyksemme tulivoimaa heikentää. Pavel on hyvä pelaaja, mutta ehkä liian hyvä meidän kolmos- ja neloskenttäämme. Meillä on kuitenkin yksi maan parhaita ykkösketjuja eikä sitä voi hajottaa, sekä todella loistava nuorten ketju (Jarkko) Immosen ympärillä. Meillä olisi ollut vaikeaa löytää Pavelille oikeaa roolia, eikä hänellä myöskään ole ollut onnistumisia niissä asioissa missä olisimme niitä tarvinneet eli tehokkuudessa. Toisaalta Vostrakin lähdön myötä ketjujen roolitusta voi selkiyttää - kolmosketju voi keskittyä puolustamiseen ilman paineita maalinteosta, Alatalo mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle