TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Pavel Brendl palaa Joensuuhun

NHL, MESTIS / Uutinen
Syyskauden lopun Jokipojissa työsulkupelaajana kiekkoillut NHL-hyökkääjä Pavel Brendl palaa Joensuuhun. Mikäli NHL ei ala, Brendl hyökkää suoraa säilymistä tavoittelevan Jokipoikien riveissä koko loppukauden. Torstain kotiotteluun TuToa vastaan Brendl ei vielä ehdi, mutta lauantain FPS-Jokipojat-kamppailussa hän on jo mukana.

Carolina Hurricanesia rapakon takana edustava Pavel Brendl ehti pelata Jokipojissa ennen joulua yhdeksän ottelua. Keskenkuntoisena Suomeen saapunut tshekki teki niissä neljä maalia ja antoi yhtä monta maaliin johtanutta syöttöä. Plusmiinustilastossa 23-vuotias laitahyökkääjä oli Jokipoikien paras lukemalla +2.

Tehojensa lisäksi Brendl näytti omalla panoksellaan joukkueelle ammattilaisen mallia ja nostatti koko ryhmän itseluottamusta. Brendlin aikana Jokipoikien kurssi kääntyikin nousuun, ja sarjajumbon paikalta ponnistanut joukkue keräsi yhdeksästä ottelusta kymmenen pistettä. Brendlin peliä kuvasi se, että ajoittain hän oli kaukalossa varsin näkymätön, mutta saattoi hetken päästä yllättää tulisella laukauksella tai oivaltavalla syötöllä.

Mestiksen syyskauden päätyttyä Brendl suuntasi Sveitsin B-liigaan, josta hän sai rahakkaan tarjouksen. Hän pelasi neljä ottelua koesopimuksella HC Thurgaun joukkueessa ja teki yhteensä kolme maalia. Neljässä ottelussa sveitsiläisseura sai aikaan yhteensä kymmenen maalia, joten Brendlin panos sarjan häntäpään joukkueelle oli merkittävä.

Hyvään pelivireeseen päässyt Brendl kyllästyi odottelemaan sveitsiläisseuran jatkosopimustarjousta ja päätti alkuviikosta yllättäen palata Suomeen ja Joensuuhun.

– Pavel saapuu Suomeen perjantaina. Harmi, ettei hän pääse vielä TuTo-otteluun, mutta erittäin tyytyväinen täytyy silti totta kai olla, Jokipoikien toiminnanjohtaja Mika Penttinen iloitsee.

– Mitä olen Pavelin kanssa puhelimessa jutellut, niin hän on tulossa tänne innoissaan ja hyvällä asenteella, Penttinen jatkaa.

Pidetty jopa potentiaalisena NHL:n supertähtenä

Pavel Brendl on pelannut NHL:ssä tähänastisella urallaan yhteensä 78 ottelua. Philadelphia Flyersissä ja sittemmin Carolina Hurricanesissa hyökännyt Brendl on tehnyt pelaamissaan otteluissa pisteet 11+11. Jäähyminuutteja hän on kerännyt 16.

Brendliä on pidetty jopa potentiaalisena NHL:n supertähtenä. Ennen kauteen 2001-02 ajoittunutta NHL-debyyttiään hän teki tuhojaan Kanadan WHL-junioriliigassa noin kahden pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Vuoden 2001 20-vuotiaiden MM-kisoissa Brendl puolestaan voitti Tshekin paidassa maailmanmestaruuden lisäksi myös pistepörssin. Hänet valittiinkin koko turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi.

New York Rangers varasi Brendlin vuonna 1999 jo avauskierroksella numerolla neljä, mutta sittemmin isokokoisen (187 cm/92 kg) Pavel Brendlin ura ei ole edennyt aivan toivotulla tavalla. Puhdasoppisena ja suoraviivaisena maalintekijänä tunnettu nuorukainen on vain satunnaisesti päässyt NHL:ssä kaipaamaansa ykkös-kakkosketjujen kiekolliseen rooliin.

Pohjois-Amerikan kovatasoisimmassa farmiliigassa AHL:ssä sen sijaan tulosta on tullut. Viime kaudella Brendl pelasi AHL:n Lowell Lock Monstersissa 33 ottelua ja teki niissä tehopisteet 17+16.

Jo ennen ensimmäistä Joensuuhun tuloaan Brendl ehti kiertää syksyllä kolme eri seuraa. Hän pelasi muutaman ottelun Tshekin liigassa HC Trinecissä sekä maan kakkosliigassa kasvattajaseuransa HC Olomoucin paidassa. Marraskuussa hän käväisi vielä Ruotsin Elitserienin Malmössä, muttei keskenkuntoisena saanut sinne sopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle