Paul Brousseau ja Janne Jokila SaiPaan

LIIGA / Uutinen
Saimaan Pallo on hankkinut riveihinsä Paul Brousseaun sekä Turun Palloseurasta takaisin SaiPaan muuttavan Janne Jokilan. Kanadalaisesta Brousseausta odotetaan ratkaisua lappeenrantalaisten kukoistavaan maalinteko-ongelmaan.

Brousseau on lähinnä farmisarjoja kolunnut aina QJMHL:sta AHL:n asti. Mukaan mahtuu myös muutama NHL-ottelu Tampa Bayn, Colorado Avalanchen riveissä. Viimeisin NHL-esiintyminen löytyy Florida Panthersista viime kaudella, jolloin mies pelasi yhden ottelun Panttereissa. Brousseau on Quebecin toisen kierrosen varaus vuodelta 1992.

Farmisarjoissa tehtyjen numerojen perusteella Brousseaulla pysyy maila kädessä ja tulos on sen mukaista. Pistekeskiarvo isokokoisella kanukilla on koko farmiuralta hitusen päälle piste/peli tahtia, joten Brousseaulla ainakin edellytyksiä pitäisi olla SaiPan kurssin nostamiseen. Brousseau on pelannut alkukauden Ruotsissa AIK:n riveissä. Kolmessatoista ottelussa pisteitä syntyi vaatimattomat tehot 1+3, plus/miinus- sarakkeeseen merkittiin -2.

Jo viime kaudella Lappeenrannassa nähty Janne Jokila on taitava ja liukasliikkeinen hyökkääjälupaus, joka pitää mielellään kiekkoa itsellään. Mielenkiintoista Jokilan kohdalla on se, että mies lainattiin viime kaudella TPS:sta SaiPaan ja ensi visiitillään Turkuun mies teki ensimmäisen liigamaalinsa Elyseellä - vastustajajoukkueen paidassa. Jokila oli valittu alkuvuoden nuorten mm-kisajoukkueeseen, mutta ikävä loukkaantuminen piti nuorukaisen poissa kisakoneesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle