Patrik Virta lähestyy HPK:n nuorten seuraennätystä − Pelicans säilytti toivonkipinänsä pudotuspeleistä

Muut Sarjat / Uutinen
Virta on esiintynyt kauden aikana myös edustusjoukkueen paidassa.

Pelicansin nuoret hakivat jatkoaikavoiton Hämeenlinnasta lukemin 4-3. Kahden pisteen voitto nosti Pelicansin vielä toviksi taisteluun pudotuspeleissä, joihin päästäkseen joukkueen täytyy toivoa edellään olevan SaiPan tappiota lauantain myöhäisemmästä ja sunnuntain ottelusta.

Pelicansin sankareita olivat peräti tehot 0+4 kerännyt sentteri Jaakko Lantta ja 40 torjuntaa napannut maalivahti Joonas Harald. Johan Elfvengren puolestaan teki joukkueensa tasoitusmaalin kolmannessa erässä ja voittomaalin jatkoajalla.

− Kaikki kunnia "Pelsuille". Ei ollut tuumaakaan ylimääräistä tilaa jäällä, kehui HPK:n päävalmentaja Olli Salo vastustajaansa.

HPK pärjäsi kiekollisessa pelissä vastustajalleen. Hyvä pelinopeus hyökkäyksiinlähdöissä helpotti Kerhon laadukkaita viisikkohyökkäyksiä ja tuotti myös laadukkaita paikkoja, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa. Etenkin ylivoimalla laukausten laatu jäi pehmeäksi.

− Kovia kaksinkamppailuja läpi ottelun. Olimme kyllä hallitseva osapuoli, mutta emme saaneet tänään tarpeeksi onnistumisia. Olen tyytyväinen ilmeeseen. Voittomaalissa kiekko sitten pomppasi oman pelaajamme hanskasta suoraan vastustajalle.

− Ei riittänyt hallinta voittoon. Huomenna meidän pitää hoitaa oma osuutemme (Ilvestä vastaan), mietti laitahyökkääjä Eetu Tuulola asetelmia taistossa suorasta puolivälieräpaikasta.

Puolustusvoitto lahtelaisille

Hämeenlinnan ottelu oli HPK:n hallintaa. Se vei laukaukset lukemin 40-30, muttei lopulta onnistunut katkaisemaan vastustajansa selkärankaa lukuisista tilanteista huolimatta. Kerho käänsi ensimmäisen erän tappioaseman 2-1-johdoksi, mutta Pelicans tuli vielä kaksi kertaa tasoihin ja jatkoajalla ohi.

Pelicans iski ottelun avausmaalin ruuhkasta. HPK hallitsi kuitenkin ensimmäistä erää vieden laukaukset 15-9. Tasoituksessa onnistui Patrik Virta, jonka kauden 72. tehopiste rikkoi kotijoukkueen kuparisen.

Toisessa erässä HPK jatkoi painostusta. Erän kolmannella minuutilla vauhti tuotti tulosta, kun HPK siirtyi 2-1-johtoon vastahyökkäyksestä. Maalintekijänä oli Julius Valtonen ja syöttöpiste merkittiin Virralle. Koko erä oli vahvaa HPK:n hallintaa, mutta lopulta jäähyt sekoittivat pakkaa.

HPK:n Teemu Kaislehdon saatua rangaistus kampituksesta Pelicansin Ville Väinölä pääsi tasoittamaan pelin vain 13 sekuntia ennen erän loppua. Lantta ja Niko Kivelä merkkauttivat maalista illan toiset syöttöpisteensä.

Lantta sankari, Virta lähelle piste-ennätystä

Lantta oli lopulta mukana joukkueensa kaikissa maaleissa syöttäjänä. HPK nousi pisteellään kuudennelle sijalle ja suoralle pudotuspelipaikalle paremman maalieron turvin ohi Jokerien. Jokerit pelaa lauantaina tasoittavan ottelunsa SaiPaa vastaan vieraissa.

Virran tehot 1+1 nostivat nuorukaisen yhden pisteen päähän HPK:n nuorten yhden kauden seuraennätyksestä. 74 pistettä kaudella 2000-01 kerännyt Kasper Kenig pitää vielä hallussaan ennätystä ainakin yhden vuorokauden ajan.