TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Patrik Stefan joutuu lopettamaan uransa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ilveksessäkin yhden kauden pelannut tshekkihyökkääjä Patrik Stefan joutuu lopettamaan pelaajauransa 27-vuotiaana. Hänen aktiiviuransa viimeiseksi seurakseen jäi sveitsiläinen SC Bern.

Patrik Stefan joutui pari viikkoa sitten Sveitsin liigan ottelussa Luganoa vastaan taklauksen kohteeksi kohtalokkain seurauksin, kun hyökkääjän kesällä leikattu lonkka sai tilanteessa kovan tärskyn. Useiden tutkimusten ja lääkärissäkäyntien jälkeen kerrottavaksi jäi vain lohduton uutinen uran väistämättömästä päättymisestä.

Huippulahjakas Stefan oli kesän 1999 NHL-varaustilaisuuden ykkösvaraus. Varsinaista pistelinkoa Atlanta Thrashersin tulevaisuudentoivosta ei tullut, vaan Stefanista kouliintui monipuolinen kahden suunnan hyökkääjä. Stefan pelasi kuusi kautta Atlantassa ja yhden, NHL-uransa viimeiseksi jääneen kauden Dallas Starsissa. Miehen NHL-uran saldoksi jäi 455 ottelussa 64+124=188 pistettä.

Työsulkukaudella 2004−05 Stefan pelasi Tampereen Ilveksessä ja vakuutti suomalaiset kiekkokatsojat taidoillaan. Hän johti sen kauden SM-liigan tehokkainta ketjua, jossa laidoilla pelasivat Steve Kariya ja Hannes Hyvönen. Stefan teki 37 runkosarjaottelussa 13+28=41 pistettä ja 7 pudotuspelikamppailussa tehot 1+6=7.

Kroonisista lonkkavaivoista kärsinyt Stefan pelasi kahdella viimeisellä NHL-kaudellaan yhteensä vain 105 ottelua. Täksi kaudeksi Stefan palasi Eurooppaan ja siirtyi Sveitsiin SC Bernin riveihin, mutta hän ei ehtinyt pitkään pelata, kun kohtalokas osuma sattui kohdalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle