Patrik Laineen tarina painetaan kirjaksi – julkaistaan syksyllä

NHL / Uutinen
Suomalaisen jääkiekon suurin tähti Patrik Laine valittiin NHL-debyyttikaudellaan sarjan tähdistöotteluun.
Kuva © Getty Images
Patrik Laineesta on valmisteilla kirja, joka on määrä julkaista syyskuussa. Kirjan kirjoittaa Jatkoajan entinen päätoimittaja Antti Wennström.

Suomen kuumimman jääkiekkotähden Patrik Laineen ainutlaatuinen tarina kirjoitetaan kirjaksi. Kirjan nimi on Patrik Laine – NHL:n uusi suomalaistähti. Teksti ja valokuvat käyvät läpi Laineen tähänastisen uran juniorivuosista ja Tampereen Ilveksestä Tampereen Tapparaan aikuisten Suomen mestariksi, nuorten maailmanmestariksi, miesten MM-kisojen Parhaaksi pelaajaksi sekä NHL-kauden 2016–2017 suureksi sensaatioksi. Kirjassa pääsevät ääneen muun muassa Laineen aiemmat valmentajat, joukkuetoverit sekä työnantajat.

Laine, 19, nousi koko kansan tietoisuuteen Tapparassa ja maajoukkueissa liigakaudella 2015–2016. Hän teki läpimurtokaudellaan runkosarjassa 46 ottelussa 33 tehopistettä ja pudotuspeleissä 18 ottelussa 15 tehopistettä. Winnipeg Jets varasi Laineen NHL:n viime kesän varaustilaisuuden toisena ja kutsui superlupauksen heti Pohjois-Amerikkaan. Debyyttikausi NHL:ssä sujui henkilökohtaisella tasolla lähes satumaisesti, sillä 73 ottelussa syntyi 64 tehopistettä ja Laine on ehdokas Vuoden tulokkaaksi.

Räjähdysmäinen kiihdytys lajin kirkkaimmalle huipulle on nostanut nuorukaisen Suomessa kansakunnan kaapin päälle. Hänet kruunattiin vuonna 2016 Vuoden jääkiekkoilijaksi ja Urheilugaalassa Vuoden läpimurroksi.

Patrik Laine – NHL:n uusi suomalaistähti -teoksen on määrä ilmestyä syyskuussa. Sen kirjoittaa Jatkoajan entinen päätoimittaja Antti Wennström ja kustantaa Minerva Kustannus Oy.

ANTTI PÄRNÄNEN

» Lähetä palautetta toimitukselle