Patrik Laine jahtaa Reijo Ruotsalaisen MM-kisaennätystä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Patrik Laine puki viimeksi leijonapaidan ylleen alle 20-vuotiaiden ikäluokassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Patrik Laineella on mahdollisuus rikkoa Reijo Ruotsalaisen 38 vuotta hallussaan pitämä ennätys nuorimpana suomalaisena MM-kisoissa pelanneena pelaajana.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen vahvisti sunnuntaina Tappara-hyökkääjä Patrik Laineen olevan mukana Suomen lopullisessa kokoonpanossa kevään 2016 MM-kisoissa Venäjällä.

Jos Laine mahtuu Suomen kokoonpanoon jossakin neljästä ensimmäisestä alkulohko-ottelusta, hän rikkoo Reijo Ruotsalaisen vuoden 1978 MM-kisoissa asettaman ennätyksen nuorimpana MM-kisoissa pelanneena suomalaisena.

Ruotsalainen oli kokoonpanossa 27. huhtikuuta 1978, kun Suomi kukisti kisojen avausottelussaan Kanadan maalein 6-4. Tähtipuolustaja oli tuolloin 18 vuoden ja 26 päivän ikäinen.

Jos Laine mahtuu Suomen pelaavaan kokoonpanoon heti tämän kevään kisojen avausottelussa Valko-Venäjää vastaan, on hänellä ikää 18 vuotta ja 17 päivää. Näin ollen Laineella on neljä alkulohko-ottelua aikaa rikkoa ennätys ja vielä viideskin ottelu jakaa ennätys Ruotsalaisen kanssa.

MM-kisahistorian nuorin pelaaja on ollut latvialainen Leonids Vedejs, joka edusti maataan vuoden 1933 MM-kisoissa vain 14 vuoden ikäisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle