Patrick Sharp siirtyy Dallasiin − Blackhawks ja Stars vaihtoivat avainpelaajiaan

NHL / Uutinen
Sharp siirtyy kolmen Stanley Cupin jälkeen Teksasiin.
Kuva © Getty Images

Kolme Stanley Cupia ja olympiakullan voittanut Patrick Sharp siirtyy Dallas Starsiin. Sharp ja puolustaja Stephen Johns ovat siirtyneet Starsiin osana pelaajakauppaa, jossa Blackhawksiin matkaavat seuran monivuotinen luottopuolustaja Trevor Daley ja hyökkääjä Ryan Garbutt. Seurat tiedottivat asiasta Suomen aikaa varhain lauantaina.

33-vuotias Sharp keräsi kuluneella kaudella tehot 16+27=43 pelaamissaan 68 runkosarjan ottelussa. Pudotuspeleissä Sharpille kertyi lisäksi 15 tehopistettä 23 ottelussa. Hän on alunperin Philadelphia Flyersin kolmannen kierroksen varaus kaudelta 2001.

Starsiin siirtynyt Johns on kuluneella kaudella AHL:ssä debytoinut puolustajalupaus, joka keräsi 51 pelaamassaan ottelussa 21 tehopistettä ja oli koko liigan jaetulla ykkössijalla tehotilastossa lukemallaan +30. Johns edusti Yhdysvaltoja vuoden 2012 nuorten MM-kisoissa. Häntä kehutaan kookkaaksi ja fyysisen pelin taitavaksi puolustajaksi.

Blackhawksiin siirtyvä Daley on koko uransa 11 kautta Starsissa viettänyt puolustaja. 31-vuotias Daley on pelannut urallaan 756 runkosarjan ottelua ja kerännyt niissä 231 pistettä. Kyseinen pistemäärä riittää neljännelle sijalle seuran kaikkien aikojen tilastossa sen jälkeen, kun organisaatio muutti Minnesotasta Dallasiin.

29-vuotias Garbutt on fyysinen ja sääntöjen rajamailla olevista otteistaan tunnettu laitahyökkääjä. Hän ehti pelata Starsissa neljän kauden aikana yhteensä 198 ottelua. Garbutt saapui aikanaan Starsiin varaamattomana pelaajana.

Käyttäjän awennstrom kuva

Kommentti: Antti Wennström

Sharpin siirto on odotettu liike palkkakaton kanssa tasapainottelevalta Blackhawksilta. Starsin kerrottiin jo aiemmin olleen kiinnostunut Sharpista, mutta kauppahuhut hiipuivat varaustilaisuuden ja vapaiden agenttien sopimusruljanssin ajaksi. Nyt seurat sitten löysivät yhteisen sävelen.

Daleyn viime kausi oli osittain vaikeampi kuin edelliset, mutta siihen vaikuttivat suuri kuorma sekä runsas peluutus seuran kokemattomampien puolustajien kanssa. Kyseessä on Hawksille käypä paikkaus takalinjoille, mistä Johnny Oduya on nostamassa kytkintä vapaana agenttina. Kun myös Brent Seabrookin jatkosopimusneuvottelut voivat käydä joukkueelle liian kalliiksi, voi Daleyn hankinta osoittautua erittäin tärkeäksi.

Starsin hyökkäyskalusto näyttää nyt erittäin vahvalta. Seura kaipaa takalinjoilleen lupaavan Johnsin lisäksi yhtä veteraanihankintaa paikkaamaan Daleyn jättämää aukkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle