Patrick Kane palasi tehokkaasti kokoonpanoon - Blackhawks aloitti pudotuspelit jatkoerävoitolla

Blackhawks aloitti pudotuspelit viemällä kotiedun Predatorsilta.
Chicago Blackhawksin ja Nashville Predatorsin vääntö ratkesi vasta toisessa jatkoerässä. Blackhawksin ohella voittoihin pudotuspelien avauskierroksella selviytyivät Montreal Canadiens, New York Islanders ja Calgary Flames.

Chicago Blackhawks sai toivotun tiedon ennen ensimmäistä ottelua Nashville Predatorsia vastaan, kun pitkään sivussa ollut tehohyökkääjä Patrick Kane palasi pelikuntoon sopivasti pudotuspeleihin.

Ottelun alku oli kuitenkin kotijoukkue Predatorsin juhlaa. Ottelun maalihanat avasi Colin Wilson seitsemännellä peliminuutilla. Avauserän lopulla Wilson teki vielä toisen ja kun Viktor Stålberg onnistui myös, erätauolle lähdettiin 3–0-tilanteessa.

Toiseen erään Blackhawksin ykkösvahti Corey Crawford jäi penkin puolelle ja tilalle luisteli Scott Darling. Blackhawks sai tästä uutta potkua peliinsä ja Niklas Hjalmarsson kavensi nopeasti Teuvo Teräväisen esityöstä.

Ottelun puolenvälin tienoilla Blackhawks pääsi kahden miehen ylivoimalle, eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Kane teki esityön ja Patrick Sharp kavensi johdon yhteen maaliin. Ja kun Predators teki avauserässä kolme, Blackhawks päätti tehdä saman toisessa. Jonathan Toews onnistui vielä, joten taukotilanne oli 3–3.

Kolmas erä oli maaliton, joten ottelu venytettiin jatkoeriin. Ratkaisu saatiin vasta toisessa jatkoerässä yhteensä 87 peliminuutin jälkeen, kun Blackhawks-puolustaja Duncan Keith lämäsi ottelulle päätöksen. Pekka Rinne torjui pitkässä ottelussa 38 kertaa. Blackhawksin maalille toiseen erään tullut Darling piti maalinsa puhtaana ja mekkautti 42 torjuntaa.

Ottelun tehopelaaja oli Blackhawks-kapteeni Toews, joka sai maalinsa lisäksi aikaan kaksi syöttöpistettä. Predatorsin Wilson teki kaksi maalia, ratkaisumaalintekijä Keith syötti yhden. Lisäksi Marian Hossa ja kokoonpanoon palannut Kane syöttivät kumpikin kaksi osumaa.

Vauhdikas toinen erä toi Canadiensille voiton

Atlantin divisionaan ykkönen Montreal Canadiens joutui tiukoille Ottawa Senatorsia vastaan. Senators avasi parin maalihanat ensimmäisessä erässä, kun mielenkiintoinen härdelli päättyi siihen, että Canadiens-puolustaja Andrei Markov pelasi kiekon Senatorsin Milan Michalekin kautta maaliin.

Toisessa erässä Canadiensin nelosketju tasoitti ottelun. Torrey Mitchell vastasi tasoituksesta vanhanaikaisella. Vain 15 sekuntia tästä ja P.K. Subbanin purku pleksin kautta tuotti ylivoimahyökkäyksen, jonka Tomas Plekanec päätti omaan ratkaisuun ja maaliin.

Heti tämän jälkeen Senators pääsi ensin ylivoimalle ja lopulta kahden miehen sellaiselle, kun Subban sai suihkukomennuksen. Tämän aikana ensin Kyle Turris tasoitti ottelun, sitten Lars Eller vei Canadiensin takaisin johtoon alivoimamaalilla. Viisiminuuttisen päättyessä tilanne oli kuitenkin tasan, kun Mika Zibanejad tasoitti pelin lukemiin 3–3.

Erän lopulla onnistui vielä ottelun yllätysratkaisija Brian Flynn. Uransa ensimmäisen pudotuspeliottelun pelannut nelosketjun laituri Flynn vei Canadiensin jälleen johtoon pari minuuttia ennen erän päätöstä. Kolmannen erän jäätyä maalittomaksi, Flynnin maali oli voittomaali. Maalin lisäksi Flynn syötti kaksi muuta osumaa ja tämä oli miehen uran ensimmäinen kolmen tehopisteen NHL-ottelu.

Kotijoukkue Canadiensin maalilla Carey Price ehti kiekon tielle 30 kertaa ja vierasjoukkue Andrew Hammond torjui 35 yritystä. Kolmen tehopisteen Flynn oli ottelun tehopelaaja. Kaksi pistettä merkkauttivat Senatorsin Patrick Wiercioch ja Erik Karlsson sekä Canadiensin Subban.

Islanders riisti kotiedun pääkaupungista

New York Islanders aloitti pudotuspelit terävästi, kun se haki ryöstön Washington Capitalsin luota. Ottelun avausmaalin ja ensitahdit Islandersin voitolle iski Brock Nelson. Capitals pelasi huolimattomasti keskialueella ja Islanders iski nopeasti vastaan. Capitals tasoitti kuitenkin avauserän lopulla, kun Brooks Laichin karvaus tuotti tulosta ja Marcus Johansson upotti kiekon reppuun.

Toisen erän alussa Islanders palasi kuskin paikalle. Runkosarjan pistepörssin kakkoseksi sijoittunut John Tavares voitti hyökkäyspään aloituksen ja Ryan Strome napautti kiekon suoraan aloitusvoiton jälkeen häkkiin. Toisessa erässä osui myös Josh Bailey, irtokiekosta.

Kolmannessa erässä Islanders piti Capitalsin kavennushaaveet erinomaisesti kurissa halliten itse ottelua. Capitals tuhlasi erässä yhden ylivoiman ja lopulta loppuniitin tyhjään rysään iski illan toisellaan Nelson. Hänen ohellaan kahden tehopisteen iltaa vietti Bailey.

Avausottelu oli Capitals-vahti Braden Holtbylle vaikea. Hän torjui ottelussa 23 kertaa. Viime kauden lopulla niin ikään Capitalsia edustanut, nyt Islandersin ykkösvahtina toimina Jaroslav Halak, torjui yhden enemmän.

Entinen TPS-peluri ratkaisi ottelun lopulla voiton Flamesille

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen neljästä ottelusta vähämaalisin oli viimeisenä alkanut Vancouver Canucksin ja Calgary Flamesin kohtaaminen. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa toisen erän puolenvälin yli. Tulokashyökkääjä Bo Horvat käänsi rystyllä maalille ja kiekko kimposi puolustuksesta sisään ja tilanne oli 1–0 Canucksille.

Kolmannessa erässä Flames tasoitti. Canucksin avauspelaaminen epäonnistui kahdesti putkeen ja lopulta David Jones napautti kiekon maalin ylähyllylle. Lopussa vaikutti jatkoerän jo häämöttävän, mutta Flames päätti vielä ratkaista. Kun kellossa oli jäljellä 30 sekuntia, puolustaja Kris Russell tykitti viivasta nopealla laukauksella ratkaisun.

Ottelun ykköstähtinä häärivät maalivahdit. Kumpikin, sekä voittajajoukkueen Jonas Hiller että hävinneen Eddie Läck torjuivat ottelussa 30 kertaa.

Kaikki neljä otteluparia palaavat kaukaloon yhden huilipäivän jälkeen perjantain ja lauantain välisenä yönä, jolloin pelataan toiset osaottelut.

MONTREAL - OTTAWA 4–3 (otteluvoitot 1–0)
WASHINGTON - NY ISLANDERS 1–4 (otteluvoitot 0–1)
NASHVILLE - CHICAGO 3–4 je. (otteluvoitot 0–1)
VANCOUVER - CALGARY 1–2 (otteluvoitot 0–1)