Pasi Tuominen palaa Ässiin

LIIGA / Uutinen
Jokereissa Suomen mestaruuden voittanut hyökkääjä Pasi Tuominen palaa kasvattajaseuransa Ässien riveihin. Viisi kautta muissa seuroissa tahkonnut Tuominen teki Ässien kanssa peräti neljävuotisen sopimuksen.

Pelaajabudjettiaan noin miljoonalla markalla pudottavalle Ässille Pasi Tuomisen tasoisen pelaajan palkkaaminen on varsin merkittävä värväys. Pitkä sopimus paluumuuttajan kanssa antaa sopivasti myös uutta uskottavuutta tulevaisuuttakin ajatellen.

Pasi Tuominen nousi Ässien edustusjoukkueeseen 90-luvun puolivälissä, mutta odotettu läpimurto jäi tekemättä ajoittaisista väläytyksistä huolimatta.

Kaudella 1996-97 Tuominen ei saanut Juhani Tammisen joukkueessa tarpeeksi peliaikaa, ja niinpä mies halusi siirtyä kesken kauden muualle. Tampereen Tappara otti Tuomisen miehistöönsä ja Tapparassa mies alkoikin hiljalleen lunastamaan lupauksiaan.

Tapparasta Tuominen siirtyi SaiPaan kaudeksi 2000-01. Lappeenrannassa laitahyökkääjä siirrettiin sentteriksi, ja tulos oli hyvä. Päättynyt kausi sujui kuitenkin niin Tuomiselta kuin SaiPaltakin heikosti, ja seura päästi Tuomisen Jokereihin, kun omat mahdollisuudet olivat menneet. Jokereissa rooli vaihtui ratkaisijasta nelosketjun rikkojaan, mutta palkinnoksi tuli uran ensimmäinen Suomen mestaruus. Ässiin Tuominen palaa päästäkseen jälleen isompaan rooliin ykkös- tai kakkosketjuun.

Tuomisen palkkaamisen jälkeen Ässät etsii vielä maalivahtia, puolustajaa ja kahta hyökkääjää. Katseet on käännetty tällä erää lähinnä Amerikan mantereelle.

Lisäksi uutena miehenä HC Ässät Oy:n palkkalistoille tulee myyntipäälliköksi pestattu Tomi Haula. Haula tulee helpottamaan Ässien käytännön toimintaa lähes yksin pyörittäneen toimitusjohtaja Antti Heikkilän urakkaa mm. sponsorineuvotteluissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle